Presentation - Fía

Fía från Alby





Född 2002

e. Fannar frá Auðsholtshjáleigu
u. Króna frá Skarði


Fía har vi haft sedan i augusti 2008, och hon är en väldigt speciell fröken. När man ser henne i hagen ser hon inte mycket ut för världen, men under ryttare blir det en helt annan häst. Fía har lite (en del) egna idéer om hur saker och ting ska vara, och hon är så otroligt personlig. Det är svårt att beskriva henne, för hon är helt enkelt Fía!







Fía är som en vitamininjektion att rida, och vissa dagar riktigt sprutar det energi runt henne. Springa är det bästa som finns, och gärna i tölt. Fast det går jättebra med vilken gångart som helst. Är hon tillräckligt pigg kan en gångartsblandning vara det alternativet hon väljer. Fast egentligen har hon bra gångarter.

Något annat som är väldigt roligt är att hon hela tiden kommunicerar när man rider henne, och speciellt när man rider i skogen. Hon kommer hela tiden med små förslag (oftast handlar de om att öka tempot), och kan gå och titta på omgivningen. Hon tittar inte för att hon är tittig, utan hon är mer vaken och med på vad som händer.







Fía och jag har tävlat en del tillsammans med goda resultat. Hon är femgångare, men vi har tävlat i fyrgång och tölt. Fía är den första häst som jag tävlat öppenklass med.
Tyvärr trivs inte Fía bra i tävlingssituationer och vi har därför bestämt att hon ska få slippa att tävla, och istället ska hon få bli mamma.








Fía är betäckt med hingsten Kynnir frá Feti, och vi hoppas på en mini-Fía som är precis som hon! Fast kanske med lite bättre exteriör...

Kommentarer
Postat av: Sofia

Kul med presentationer!:)

2011-08-23 @ 14:16:09
URL: http://memylifemyhorsae.blogg.se/
Postat av: Alexandra - tävling på bloggen, vinn en grimma från catago

Hon är verkligen fin din lilla rödtott:) Synd att hon inte gillar att tävla men jag tror nog hon kommer älskar att vara mamma. Det ska verkligen bli spännande att se vad det blir för en liten krabat!

Rider du henne något just nu? Har inte hört så mycket om henne på bloggen.

2011-08-23 @ 20:44:26
URL: http://barefootangel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0