Tågcharter

Det är så mycket prat om miljöförstöring och klimatpåverkan överallt. Man får inte göra vissa saker och inte äta vissa saker för att det släpper ut alldeles för mycket koldioxid, men när det är dags att åka på semester då är det minsann inga problem att sätta sig på flyget som släpper ut koldioxid.

 

Vad är då anledningen till att jag skriver det här? Jo, jag läste ett pressmedelande om att Fritidsresor är det enda resebolaget som har kvar tågcharter i sommar. Det blir deras 5:e år. De kommer att ha två olika resmål att välja på, Bardolino och Garda, som båda ligger vid Gardasjön i norra Italien.

 

Fritidsresor beräknar att sälja 2500 tågcharterresor under 2011, och det får mig att undra hur stor andel det är av alla charterresor som säljs varje år.

Här finner ni pressmeddelandet från fritidsresor.

 

Del av strandpromenaden i Garda


Den 13 augusti publicerades en artikel på bortabra.se, en resetidning på nätet. Artikeln har rubriken: "Tvärstopp för tågchartern" och där skriver man att tågchartern sjunger på sista versen. Artikeln hittar ni här.


Anledningen som anges till att tågcharten inte har blivit så populär är att det tar så lång tid att nå sitt resmål. Man får räkna med en resa som är minst ett dygn lång, kanske längre beroende på startpunkten. Man menar på att idag finns det lågrisflyg som är billigare och går fortare. När man sen planerar sin semester, då tänker man minsann inte på koldioxidutsläpp och klimatpåverkan.

 

Vad man glömmer är att resan blir en del av upplevelsen. Man kliver inte på ett flygplan på en flygplats här hemmavid och kliver av på en flygplats framme på destinationen. Istället kliver man på ett tåg och kan följa landskapets förändringar från start till mål (okej, man sover en natt ombord på tåget också). Man får se så otroligt mycket mer än bara den destination man väljer att åka till.

 

Dessutom är det ganska mysigt att åka tåg, och man får tid att ta det lugnt och umgås med varandra.

 

Utsikt genom tågfönstret någonstans mellan München och Verona

 

Jag vill slå ett slag för tågchartern. Det är en upplevelse!

 

Tågvärd (jag) vid Bundestag i Berlin


Kommentarer
Postat av: Camilla- Ridskolan- Himmel eller Helvete?

Sv: Ja det är nog lyxigt att kunna dela intresse med familjen

2011-02-11 @ 19:47:46
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Camilla- Ridskolan- Himmel eller Helvete?

Sv: Hihi, av misstag:P

2011-02-11 @ 20:04:30
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Johanna

har du jobbat som tågvärd? :)



SV: haha ja, hade vatt klockrent om du gjort fickor för rang & dale på dimmas schabrak, o visat för sven. VG på dirren! ;) hehe

antingen hade han blivit stolt. eller trott att du tappat en skruv eller två ;) hehe

2011-02-11 @ 21:29:36
URL: http://johannawithlove.blogg.se/
Postat av: LINA

SV: haha ja så kan man se de om man vill!

2011-02-11 @ 22:39:27
URL: http://sallberglina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0