Yrkestankar

Som jag berättade i ett tidigare blogginlägg så läser jag till farmaceut, eller mer specifikt till receptarie. Alla har vi väl haft våra tankar och idéer om vad vi ska bli när vi är stora, och jag ska erkänna att receptarie inte direkt var med i mina funderingar.

När jag var liten ville jag bli finansminister. Jag hade väl egentligen ingen aning om allt vad det innebar, men det var vad jag ville bli. Folk frågade om jag inte ville bli statsminister istället, men det ville jag inte, utan det var finansminister som gällde för min del.

Efter några år lade jag ned planerna på att bli finansminister. Vid det skedet i livet ville jag arbeta med hästar när jag blev stor. Hästtandläkare och Fysioterapeut var några av de hästrelaterade yrkena som jag funderade på.

Djursjukvårdare var ett annat yrke som jag funderade på. I så fall hade jag tänkt mig med inriktning på rehabilitering och/eller friskvård av hundar. Det var under den perioden av mitt liv då jag sysslade mycket med agility, och efter att min hund blivit sjuk. Jag tänkte att agility och andra hundsporter, växer mer och mer, och folk vill ta hand om sina hundar på bästa sätt och där tänkte jag mig att jag kunde komma in i bilden. Fast jag insåg så småningom att jag nog inte skulle klara av en utbildning till djursjukvårdare, eftersom jag är alldeles för blödig för det.

Ett annat yrke som jag har varit riktigt intresserad av, det är att bli meteorolog. Hade jag inte haft mitt hästintresse (och familjens hästar) så hade jag förmodligen blivit det. Som det var nu var jag inte beredd att helt ge upp hästarna och flytta till Stockholm, Uppsala eller Lund, som hade krävts isåfall. Det kanske inte bara berodde på hästarna, men storstaden lockade mig inte just då.
För annars tycker jag att meteorologi är otroligt spännande! Seismologi är också väldigt spännande, men jag tror att meteorolgin lockade mer.

Bildkälla

Men nu blev det som det blev. Jag ska bli receptarie, och det blir nog också bra. Helst av allt skulle jag vilja specialisera mig lite på djurmedicin. Jag hoppas att det går att göra på något sätt.

Kommentarer
Postat av: Lina - Vinn ett flätat pannband från Hannas Häst & Foto!

Vi tänke ri samma banor nu, och lite innan, men den här utbildningen var verkligen bara något man hittade och "Den tar jag"

2011-02-22 @ 09:50:46
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Johanna

sorry för kommentarsbomben, men har inte läst så mkt bloggar de senaste dagarna så har missat massa :P

kul att läsa om dina olika tankar kring framtida yrken :)

jag har också en hel repertoar; NHL-proffs, rockstjärna och yrkesmilitär... detta var dock ganska längesen. veterinär har jag alltid velat, o vill fortfarande, men inte en chans i världen att jag kommer in på det. arb.ter. testade jag men inte min sak. lekt med tanken på farmaceut ett tag, men eftersom jag har så svårt för kemi o matte så sökte jag inte. sen när jag hoppat av utb i lund så tänkte jag att vad fasen, jag söker! haha

2011-02-23 @ 14:14:03
URL: http://johannawithlove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0