Underbara lilla valp (som börjar bli stor)

Eftersom jag slog i mitt ben ganska rejält häromdagen har jag haft svårt att gå, så jag har inte varit ute och tränat med Turbo. Istället får vi hålla oss hemma på köksgolvet, som för övrigt är världens bästa träningsplats.

Den här dagen inleddes med lite kvalitetstid med Turbo, då mamma och Tiger var ute på promenad. Det är bra att passa på att träna med Turbo när inte Tiger är hemma och blir avundssjuk för att Turbo får träna och kanske framför allt, få godis.

Jag vet inte om jag har sagt det, men Turbo började på valpkurs i lördags, och vi har fått läxa till nästa gång. Läxan handlade om kontakt, och det är något vi har varit väldigt noggranna med att träna med Turbo ändå sen han var liten.



Av Agneta (som är instruktör på Turbos kurs) har vi fått lära oss en väldigt bra övning, som vi kallar för tysta leken. Den går ut på att hunden ska få tänka själv, och det är så himla roligt att se hundarna när de jobbar och tänker. Min tanke har varit att jag ska lära Turbo ligg med hjälp av den leken, men det har inte riktigt fungerat som jag hade tänkt. Under den tiden vi har lekt har jag inte fått honom att lägga sig ned en enda gång.

Idag var första gången som Turbo kom på att han faktiskt kunde lägga sig ned.

Efter tysta leken fick Turbo en liten paus, och sen gjorde vi ett par kontaktövningar innan han fick ta på sig kopplet och gå ut en liten sväng i parken. Vi mötte Tiger precis när vi kom ut på trottoaren, de hälsade på varandra och sen följde Turbo med mig och hade jättefin kontakt! Vi mötte en hund i parken, men det märkte inte Turbo förrän vi var ett par meter ifrån. Då tittade han på den, men när jag sa hans namn så fick jag tillbaka den fina kontakten och så gick vi vidare.

Vi har verkligen fått en supervalp!


Kommentarer
Postat av: Karin Damberg

Vad duktig den lilla plutten är! =)

2011-03-31 @ 19:06:02
URL: http://lilldamberg.wordpress.com
Postat av: Agneta

Sedan du frågade mig om det är vi som präglar hundarna så de blir lika de vi redan haft, så har jag kommit på att Jim blir mer och mer lik Nellie! jag antar att det är så att vi medvetet och omedvetet förstärker deras olika sidor eller vad man ska kalla det!

2011-03-31 @ 19:20:22
URL: http://angdalen.se
Postat av: Tilda

Sjukt söt bild på Turbo! (Den första.)

2011-03-31 @ 20:03:38
URL: http://vardag.doftfriaplatser.se/
Postat av: Camilla

Så duktig han är!

2011-03-31 @ 20:53:54
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett Glen Gordon-pannband från Hippoteket!

Han är så söt! Vad duktig han är. :) Hur gör man tysta leken?

2011-03-31 @ 21:31:36
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: SVEA-KARIN

vilken sööt vovve! :)

2011-04-02 @ 21:17:29
URL: http://karinmattson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0