Gott Nytt År


En skön promenad

Jag lånade Tigerhunden och tog en promenad.
Vi gick upp genom stan, ut till skogen och där fick Tiger springa lös. Jag blev helt lycklig av att se Tigers lycka när han sprang omkring i skogen. Vi hade verkligen kvalitetstid tillsammans han och jag.

Jag testade vad knät tyckte om att jogga, och då blev Tiger helt överlycklig. Jag hade ingen aning om att han tyckte att det var så roligt att springa i skogen. Ibland stannade han och nosade, och sen sprang han ifatt mig i full fart, och det bara lyste om honom.

Vi avslutade med att ge hästarna mat, innan vi gick hem igen. På hemvägen såg vi (eller jag i alla fall) en stor fågelflock som flög i formation över himlen. Ibland när de vände åt ett håll allihopa samtidigt, så syntes de knappt utan det var bara en svag skugga där de befann sig, och sen när de vände sig så blev det svart och syntes tydligt igen. Så fascinerande att titta på!

Och finaste Tigerhunden travade glatt på hemåt!Tiger, Turtle och Turbo

Här är tre fina hundpojkar som firade jul tillsammans.
Det är, i åldersordning, Tiger, Turtle (som är min systers) och Turbo.  Frågan är bara vem som är vem. Ser ni det? Rätt svar finns under bilden

Från vänster: Turtle, Turbo och Tiger

Bilnyckeln

När det är dags för mig att åka hem från jobbet, så slänger jag i mina saker i min väska.

Av någon anledning så tycker jag att det viktigaste ska läggas i väskan först, så jag slänger i bilnycklarna. Därefter fyller jag på med det andra som ska hem (matlåda, boken jag kanske hade med mig, någon tröja) och går ut mot bilen.

När jag kommer ut till bilen får jag nästan alltid  ställa mig och gräva i väskan efter nyckeln. Ibland måste jag till och med packa upp det mesta som ligger i väskan för att komma åt den. Det är extra roligt när jag har varit inne på Ica och handlat.

Happily ever after

Det där med "happily ever after" verkar saknas i verkliga livet.

Just nu skulle jag faktiskt nöja mig med ett:
"Happily for a while"


Första mötet...

Idag är det ett år sedan jag träffade Turbo första gången. Då var han ett 6 veckor gammalt litet namnlöst knyte.Turbo och brorsorna. Jag tror att Turbo är den längst till vänster


Tycke uppstod och det bestämdes att den lilla valpen skulle bli Tigers nya lillebror. De andra två valparna var redan tingade (en skulle de behålla själva), så det var bara Turbo kvar, men hade jag fått välja hade jag valt den valpen!
Puss!


Namnet fick vi välja själva, men det skulle vara något på bokstaven O. Eftersom vi inte visste vad han skulle få för vardagsnamn var det svårt att komma på något, så han fick ett pampigare stamtavlenamn, Sureprime's Outback Adventure.

Efter några dagar här hemma fick han namnet Turbo, och det passar honom, liten buspojke som han är!
Turbo, 6 veckorNär juldagsmorgon glimmar, jag vill till Cura åka

När juldagsmorgon glimmar, jag vill till Cura åka.

Fast jag vet inte om jag kan säga att juldagsmorgonen glimmade direkt. När jag vaknade så smattrade regnet mot fönstren, och jag ska faktiskt erkänna att det inte gjorde mig allt för ledsen, eftersom det innebar att jag inte behövde skrapa rutorna på bilen.

Idag var det jag som var först på plats, och eftersom jag mest jobbat kväll den senaste tiden så tog morgonsysslorna lite längre tid än de brukar. Man blir ju lite ringrostig.

Morgonen och en stor del av förmiddagen var väldigt lugn, men runt lunch började det röra på sig.

Den här dagen var bättre än gårdagen. När jag skulle åka igår morse missade jag ett trappsteg och ramlade rakt ned på hallgolvet. Landade på ena knät och slog i andra hälen (typ runt hälsenan) i trappan. Dessutom glömde jag att ta med min lunch.

Idag har knät gjort mindre ont, men det är fortfarande inte skönt att ha sko på vänsterfoten, eftersom skokanten gör ont mot hälen, så jag har gått omkring på strumporna på jobbet.

Jag hade tänkt åka och dansa ikväll, men det blir nog inte så nu...

God Jul!


23/12

Det tog inte lång stund för snön att försvinna. Nu är det återigen blött, lerigt och tråkigt ute.

Vi har dock redan firat våran jul. Min storasyster och hennes 11-åriga son var hemma och hälsade på igår (de bor i vanliga fall i London) och då passade vi på att ha lite julmys tillsammans. Tilda (en annan syster) och Erik var också här och vi åt julmat och hade det trevligt.

Imorgon är det julafton, och då ska jag faktiskt jobba. Eftersom vi följer Ica Maxis öppettider så innebär det att vi har öppet alla dagar utom nyårsdagen. I år jobbar jag hela julhelgen.

På juldagen funderar jag på att gå ut och dansa, men jag vet inte riktigt hur det blir med det, eftersom jag ska jobba både då och annandagen.

Sen måste jag också säga att det är något spännande som är på gång i mitt liv, men jag tänker inte säga något innan det är helt klart....

Den här bloggposten innehåller nötkräm

 

 


Foto: UNICEF”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

 

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

 

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

 


Praktikplats

Nu har jag fått det slutgiltiga beskedet och praktikplats, och jag har nu fått en av de platser som jag ville ha!

Jag kommer att göra praktik på mitt jobb. Det är kanske inte det bästa, men med tanke på hur det är så känns det jättebra. Alla kedjor har olika praktikvillkor, och jag tycker att Cura har de bästa villkoren. Dessutom skulle det kännas jättekonstigt att göra min praktik på någon annan kedja när jag har fast anställning på Cura. Ett tredje skäl till att det är bra är att mina kollegor (och handledaren då) vet precis vad jag kan och inte.

Jag tror att det här blir jättebra!

Egenhändigt tillverkad!

Här ska jag nu stolt visa upp något som jag har tillverkat.

På bilden nedan ser ni min första egenstickade raggsocka!


 

Jag fick börja om ett par gånger.
Först hade jag för stora stickor, och sedan när jag började sticka så insåg jag att jag drog lite väl hårt och att jag aldrig skulla lyckas få på mig sockorna när de blev så smala.


Men skam den som ger sig, och tredje gången gillt!

Nu är första sockan färdig!


Söndag, 2011-12-18

Den här söndagen blev inte riktigt så som jag hade planerat från början, men det ska nog bli bra ändå. Förmodligen kommer jag inte att ha tid att starta min dator, så det här är ett tidsinställt blogginlägg.

På planeringen denna söndag står nu tre saker, varav endast en var planerad innan.

Klockan 9 blir det dressyrträning istället för den som inte blev på lördagen. Därefter åker jag hem, duschar och fixar lite mat för att sedan åka till jobbet och jobba ett pass.

Från jobbet åker jag sedan direkt till den planerade aktiviteten, nämligen dans. Hoppas på en riktigt rolig kväll, men jag måste erkänna att jag är lika nervös varje gång. Nervös för om jag ska få dansa, men också nervös eftersom gången innan var rolig och att jag därför är rädd för att det inte ska vara lika roligt och att jag ska bli besviken....

Nytt utseende

Just nu håller jag och Erik på att byta utseende på Sannas blogg. Jag har gjort en ny header till Sanna och nu håller Erik på att göra iordning lite annat som jag inte själv kan. Vi hoppas att Sanna ska bli nöjd och att allt fungerar som det ska för alla!
/ Lina, sallberglina.blogg.se

BloggtävlingKlicka på bilden för att komma till Linas blogg

Inställd träning

Idag skulle vi ha tränat dressyr på förmiddagen, men tyvärr hade instruktören fått förhinder så det blev inställt.
Vi gör ett nytt försök imorgon.

Istället red jag en liten stund på ridbanan, och min lilla fröken var superladdad. Hon kunde nästan inte trava för det var så mycket energi i hela Dimman och hon ville bara springa, sa hon. Eller, hon sa inte, och bara kokade! Hihi, roligt!

Alltså, det är jul om en vecka. Det känns så konstigt. Å andra sidan ska jag inte fira jul i år. Jag ska jobba hela julhelgen.


A day that improved

Den här dagen började inte bra. I förmiddags kände jag bara att jag inte hade koll på någonting i livet, och att jag bara var en spelpjäs som alla andra flyttade runt på. Men sen efter att ha ringt ett telefonsamtal och skickat några mail kände jag att jag började ta tillbaka kontrollen på livet igen.

Dagen slutade i alla fall väldigt bra med att jag fick veta tentaresultatet på senaste (och sista) salstentan. Den i farmakoterapi vid sjukdomar i hjärta, kärl, blod och njurar. Jag hade VG på den tentan också, vilket kändes otroligt bra med tanke på hur lite jag hade läst på till den tentan. Men jag måste ha en sådan otrolig tur som får frågor på det jag kan så att jag får högsta betyg. Men det var som sagt min sista salstenta, de sista två kurserna examineras på andra sätt.

Sen blev det pizza och något gott att dricka, tillsammans med familjen, och sedan lite tv-kväll då jag lyckades sticka en bra bit till på raggsockorna jag försöker tillverka (men jag lämnar inga garantier för att de blir bra). Ett par fingerspetsar är helt avdomnade på mig på grund av stickningen.

Och nu höll jag ju på att glömma min fina Dimma som gjorde mig glad idag. Vilken liten tölthäst hon har blivit!
Idag började vi faktiskt med att träna lite "skrölt", dvs ett mellanting mellan skritt och tölt. Därefter gjorde vi några övergångar mellan skritt och tölt, och sen blev det arbetstölt, mellantölt och mot ökad tölt. Jag kände att jag fick så fin kontroll över henne och verkligen kunde påverka tempo på ett bra sätt. Formen kändes också fin, och takten. Det var faktiskt en riktigt härlig upplevelse och en fantastisk känsla i ridningen idag. Det var jätteroligt, speciellt som jag inte alls var på humör när jag började rida, med tanke på hur dagen hade varit innan.

Exjobb

Det är examensarbete på gång, och nu verkar det visst bli lite stressigt. Jag har haft en idé väldigt länge, och tycker att den har antagit en bra form i mitt huvud, men det verkar inte som att kursansvarig för exjobb håller med mig om att det är en intressant och bra idé.

Men jag har en plan! Del ett av planen ska jag sätta igång med redan imorgon, och jag hoppas att det går vägen!

Två hästar i en?

Jag börjar inse att Dimma är som två hästar i en. Det verkar finnas en Vinterdimma och en Sommardimma.

Jag tog över och började rida Dimma i augusti förra året. Under hösten och vintern blev jag mer och mer nöjd med Dimma, och jag tyckte att hon bara blev mer och mer häst. Hon fick mer vilja och mer och mer gång, och jag var riktigt nöjd med henne. Hon  blev liksom mycket mer häst än jag trodde att hon var.Dimma, nyinflyttad hos oss. Mars -10

Mot slutet av vintern hade hon nog sin höjdpunkt, och då hade jag fullt upp när vi var ute i skogen. I övergången mars/april var vi på ett litet äventyr som resulterade i ett besök på vårdcentralen för Sannans del. Det var en springsugen häst som inte alls ville bli bromsad, utan hoppade ut i skogen och klämde mitt ben mot ett träd istället, och fy tusan så ont det gjorde! Det satt i länge efteråt dessutom (nästan fortfrande).

Sen blev det vår på riktigt, och sommar, och helt plötsligt blev Dimma en liten ängel. Hon gjorde precis vad jag bad om, kom sällan med några egna förslag och var bara hur gullig som helst, vilket gjorde att jag faktiskt började undra om hon verkligen var rätt häst för mig. Det var intressantare att skritta Fía 10 minuter i skogen än att rida en hel skogstur på Dimma.Dimma, sommaren -11

Nu ska det ju vara vinter igen, och den senaste veckan har min häst överraskat mig. Det har varit mer häst än på länge, och bara mer och mer hela tiden. Mer vilja och mer bensprattel och mer, mer, mer, helt enkelt. Lite bus också, såklart.

Eftersom jag nu börjar se ett litet mönster får det mig att fundera, är det helt enkelt så att hon är olika på sommaren och vintern. Kommer hon alltid att vara sådan?

Fick jag välja, så skulle jag vilja ha Vinterdimman jämt! I stallet och så är hon lika gullig och kelig, det är bara i ridningen som hon är så mycket mer på vintern.

Har ni upplevt något liknande med någon häst?

Min dag

Jag vaknade tidigt i morse av att regnet slog mot fönstret och av, vad jag trodde var kraftig blåst i altantaket, men som nog var åska.

Det blev en tur till stallet på förmiddagen, men innan det gjorde jag ett litet studiebesök över internet. Campusstudenterna var på studiebesök i Läckeby (på djursjukhuset och veterinärapoteket) förra veckan, och det var filmat åt oss distansstudenter. Så jag satt i min soffa, lyssnade på regnet som slog mot fönstret och gjorde studiebesök.

När jag åkte ut till stallet hade det slutat regna. Dimma och jag tog en skogstur tillsammans med Silver och Silvers husse. Det var två pigga hästar, och en rolig tur!

Under eftermiddagen har jag pluggat litegrand och kvällen har ägnats åt att färdigställa julkorten. Jag kom på att det är dags att skicka dem nu! Julkorten har jag gjort själv. Det är nog enda anledningen till att jag skickar julkort. Har jag gjort dem, så måste jag ju skicka dem.11-12-13

Jag tycker att dagens datum är en smula roligt, 11-12-13....

Dagen inleddes med redovisningsseminarium i kommunikationskursen, och vi var visst bara två som var med, så det gick väldigt fort. Vi är uppdelade i tre grupper för att det inte ska bli för många personer samtidigt, men vi blev som sagt inte så många. Redovisningen gick bra och jag blev godkänd.

Jag väntar fortfarande på tentaresultatet från tentan jag skrev den 25 november. Jag tycker att det borde komma snart! Det enda vi har hört om den är att vi fick ett mail förra veckan där vi fick beskedet att en av frågorna skulle komma att räknas bort. Det tror jag att vi alla tycker är skönt, eftersom den kom som en riktig överraskning!

Idag ska jag nog försöka plugga lite, och sen ska jag rida min Dimma. I övrig händer inte så mycket mer.

Läst för mycket kemi???


To most people solutions mean finding the answers,
but to chemists solutions are things that are still all mixed up...Jobbdags
A lecture is a process where information is passed from the notebook of the lecturer to the notebook of the student without necessarily passing through the minds of either.

(Nu är det jobbdags för mig igen, och det är därför det inte händer så mycket här)varför inte?If you are going to walk on thin ice you might as well dance.

källa


Ja, varför inte. Det gäller bara att hitta modet till det....

Inte tvättäkta färg...

Tiger och Turbo har visst inte tvättäkta färger.
När de fick tvätta magfluff och ben idag efter en skogspromenad så var vattnet som rann från dem alldeles brunt.... ;)
Pojkarna

:(

Just nu känns det litegrand som att mitt dansäventyr håller på att ta slut, och det känns tråkigt.

Okej, jag vet att jag är bra på att överdriva och ta ut saker och ting i förskott, men det är så det känns.

Visst kommer jag fortsätta att gå kurs, och tror att det kommer att gå att lösa på något sätt, men det blir svårare med allt annat. I höst har jag varit ute och dansat varannan söndag, men från och med årskiftet kommer de danserna att vara ojämna veckor, och då jobbar jag. Jag hoppas att jag inte jobbar kväll varje gång.

Nu i några veckor har jag varit med på en dansträning på torsdagar, och det är verkligen hur lärorikt och kul som helst. Men, för att det ska bli så bra som möjligt så ska det ju vara jämna par, och när det börjar igen nästa år, så är det parvis anmälan, och jag vet ingen som jag skulle kunna gå med.


Stalldag

Idag är det en riktig stalldag, men just nu är jag hemma för lite uppvärmning och intag av föda.

På förmiddagen har vi haft besök av sjukgymnast/equterapeut till hästarna. Hon jobbade på ett lite annat sätt än den vi brukar ha, och det var jättespännande att se. Dimma hade en liten låsning, och var lite trång i nacken på ena sidan, i övrigt var hon fin. Det var inga stora grejer och det kändes bra.

I eftermiddag kommer hovslagaren. Dimma ska få snösulor nu.
Jag hoppas att lilla fröken kan uppföra sig, och att inte hennes tålamod har tagit slut. Tyvärr har hon ju inte det bästa tålamodet, och det är ju tråkigt att stå i gången.

Ikväll ska jag åka iväg och dansa, och det ser jag så klart fram emot! Mina kurser på onsdagarna har ju tagit slut, och nu är onsdagar inte alls lika bra dagar längre. Tur att det har varit några fler torsdagsträningar i alla fall!

Eftermiddag och kväll

Jag blev lite trött på att plugga, så jag bestämde mig för att baka istället. På fredag är det Anna-dagen, vilken är lite speciell för min mamma (som har namnsdag då) och därför bestämde jag mig för att göra en tårtbotten.

Jag började med att smörja formen, då var det flytande margarinet slut. Sen skulle jag börja plocka fram ingredienserna, och då var potatismjölet slut. När jag sedan började så råkade jag tappa ägg, som givetvis gick sönder.

Slutresultatet då? Ja, det var länge sedan jag gjorde en så misslyckad tårtbotten!

Så jag insåg att jag inte skulle försöka mig på något mer idag, och åkte på julkonsert istället. Min syster pratade om att hon skulle åka, så jag erbjöd mig att följa med. Så jag åkte och hämtade henne och så åkte vi tillsammans till stan (Linköping).

Det var julkonsert med Lunnevads folkhögskola. Min syster har gått där, och jag har varit med dem och spelat vid flera tillfällen under flera år.

Det blev en riktigt trevlig kväll, och jag är glad att jag följde med på konsert!

Pannkaks-kurs

Jag hade bestämt att jag inte skulle klaga mer på skolan. Det är ju faktiskt slut snart, men tyvärr kan jag inte hålla fast vid det.

Den här kursen hade jag verkligen sett fram emot och längtat efter, och så blir jag bara så besviken. Det är pannkaka. Ingenting är bestämt, föreläsaren säger att vi skulle ju kunna göra så här, eller så skulle vi kanske kunna göra så här, men det är inga raka besked och det är bara vagt hela tiden, och ingenting blir gjort.

4 timmar schemalagd föreläsning blev till en timmes effektiv föreläsningstid. Det känns inte som att man lär sig något, och man förstår inte ens vad som är meningen att man ska lära sig.

Jag blir så frustrerad, och trött och irriterad.

Det här hade absolut kunnat vara den allra bästa kursen, och så blir det bara pannkaka.

Turbosim

Turbohunden har ju, som jag berättat om tidigare, fått åka till rehabavdelningen på djursjukhuset i Valla för att simma. Han har varit där fem gånger och simmat och fått tips på andra övningar som är bra för att han ska muskla sig ordentligt och använda sin kropp på ett korrekt sätt.


Förra gången Turbo var och simmade, så var det hans sista gång med "instruktör". Men det är inte färdigsimmat för honom för det. Dels så får han simma litegrand i badkaret här hemma (han får precis plats att stå och trampa vatten), och så ska han få simma ute i sjöar i sommar. Men fram till dess har vi också köpt "simkort" till Turbo. Det innebär att vi får åka och simma själva i Valla, när poolen är ledig. För att vi ska få göra det, så har jag och Turbo fått ta ett simkörkort.Utveckling

Jag på vår första häst, Skálm frá Armoti, sommaren 2000

 

Jag på Dimma, sommaren 2011

 


Knashundar!

-Oj, Jippie! sa Turbo när han gick ut i morse. Det är ju glass överallt!

Lillhunden är halvgalen och far omkring överallt. Snö är gott att äta, men det är ju också roligt att gå och böka i snön. På morgonpromenaden fick han och Tiger springa lös, och oj vad de sprang! Sen var det två australiska snömonster.

Det är så kul att se dem i snön, och att se deras glädje. De är så vackra!

De första månaderna i Turbos liv var det ju bara snö ute, och vintern höll ju i sig så pass länge i våras. När det sen började töa, så tyckte han att gräsmattan var lite skum, för då hade han ju bara sett snö.Lilla Turbo i snö, januari 2011

Hemtenta II

Hemtenta II i kursen "Läkemedelsrådgivning med kommunikationsvetenskap" ska vara inlämnad kl 8 imorgon bitti, och jag sitter och skriver för fullt. Jag tycker inte om att vara ute i sista minuten, men ibland blir det så. Dock hoppas jag att jag är klar inom någon timme, för huvudet börjar kännas lite mosigt, och jag skulle behöva sova ordentligt inatt.

 


Här är mina kära vänner, böckerna i kommunikationsteori:

 


Första snön

Inatt har det visst snöat lite.
Inte mycket, men lite.

Fast så här ser det inte ut överallt, utan det är fläckvis.
Det är mindre snö på gräset än på grusgården.

 Lilla bilen, som är snäll och kör runt med mig, fryser!
Den ska få börja ha täcke på sig på framrutan, så att det inte blir så mycket att skrapa.


En smula träningsvärk

Jag har visst en smula träningsvärk idag. Jag fick verkligen jobba med Dynur igår, och det känns nu. Han tyckte inte alls att han behövde jobba när jag red, så då fick jag jobba desto mer för att få honom att lyssna.Idag har jag ridit min Dimma (som förövrigt hade uppfört sig strålande med Nisse igår, och han hade bara positiva saker att säga om henne) och det som skulle bli en lugn mysig tur, blev en lite jobbigare tur än så. Men vilken tölt vi fick till!

Efter Dimma red jag även en sväng på Silver, och när vi skrittade hem från skogen, och för att inte tala om när jag satt av och skulle gå in i stallet, så kände jag att jag hade träningsvärk....

Ikväll ska jag dansa. Jag undrar hur länge mina ben orkar vara pigga.... och hur de sen mår imorgon :P


Fíauppdatering

Lilla Fía går hemma i hagen och börjar bli riktigt rund om magen.

Tyvärr har jag ingen bild på hur hon ser ut just nu, men jag ska försöka fixa det någon dag. Hon är dock väldigt rund om magen. Hon var ju lite knubbig innan, men nu är det som att hon har tagit allting och bara gett det till fölis.

Vi har motionsridit henne lite under hösten, men nu är hon så stor att jag inte har hjärta att låta henne bära mig också. Det börjar faktiskt se tungt ut för henne som det är. När vår dressyrtjej såg henne för två veckor sedan sa hon att det var det värsta hon sett, så rund så tidigt i dräktigheten.

Jag hoppas verkligen inte att det gör så att hon får problem vid fölning och så.... Usch så nervöst det är!En bild på Fía från förrförra vintern

FÌA

+

KYNNIR


Kynnir och Tess, maj -11Jag och Kynnir, maj -11


= ?????Gårdagens Outfit

För första gången (men det kommer inte att bli någon vana) tänker jag göra ett inlägg om dagens outfit, fast då gårdagens. Tyvärr har jag ingen bild på hur jag och Dimma såg ut igår, utan det blir sak för sak.


SANNA

Hjälm: Lamicell Master, Köpt på Sharpman
Jacka: Mountain Horse, Köpt på Hippoteket
Byxor: Från Börjes, köpta på SIHS förra året
Skor: Ariat, köpta på Sharpman

(bilden är från i lördags, då jag hade samma saker på mig)

DIMMA

Huvudlag: Fákur, köpt hos Kulltorps islandshästbutik
(pannband med blå/turkosa stenar och pärlor)
Nosgrimma: Remontnosgrimma från treadstone


Schabrak: Dressyrschabrak från BR i färgen Carribean Sea, från Ninas häst och hund
(det schabrak Dimma har på bilden nedan)
Söndagsmorgon

Så går ytterligare en vecka mot sitt slut. Idag är det återigen söndag.

Nu ska jag alldeles strax bege mig ut till stallet för att rida min Dimmahäst. Resten av dagen ska jag nog försöka plugga, och sen ikväll ska jag åka och dansa.

Jag måste erkänna att jag har lite träningsvärk efter igår. Jag har visst fått använda lite andra muskler för att rida Dynur. Jag är ialla fall glad att jag kunde ha min sadel på honom. Annars hade jag inte kunnat gå idag, eftersom jag får ont av Dynurs sadel. Jätteskumt är det, men jag får känningar av falsk ischias efter att ha ridit i Dynurs (och Silvers) sadel.


Dynur och jag

Ytterligare en bild på mig och Dynur från dagens dressyrlektion.
Här i tölt:Ridlektion

Våran duktiga dressyrtjej var hos oss och hade lektion i förmiddags. Jag passade på att inviga ett par nya byxor (som jag köpte på SIHS förra året, men inte använt än) och min nya jacka (som Lina köpte åt mig på Hippoteket).
Men ojsan, jag rider ju fel häst!


Idag blev det nämligen hästbyte för hela slanten, vilket jag tror var väldigt nyttigt både för oss och för hästarna. Nisse, mammas man, hade min Dimma, mamma hade Nisses Silver och jag hade mammas Dynur.

Oj, vad jag har fått jobba! Dynur tyckte att jag behövde testas ordentligt! På slutet gick det dock riktigt bra, och jag tror som sagt att det var väldigt nyttigt att rida en annan häst.

Lägenhetsrapport

Jag måste ju erkänna att jag inte hittar så bra i Motala som jag skulle önska, och ofta på jobbet när folk börjar prata om olika stadsdelar och annat så känner jag mig ganska lost. Det har blivit mycket bättre under den här tiden som jag har jobbat i Motala, nu har jag faktiskt nästan lite koll, och jag hittar mer än en väg till jobbet, men det kan fortfarande bli mycket bättre.

För några månader sedan var jag i Motala tillsammans med min kära mor, och då skulle hon visa mig en väg jag aldrig åkt. Då åkte vi förbi ett gäng hus, som jag tyckte såg jättemysiga ut och som jag tror är de gamla arbetarbostäderna till Motala Verkstad. Jag sa att här skulle man ju bo.

Igår var jag och tittade på en lägenhet. Min kompis Karin tipsade mig om den lägenheten, och hon följde med och tittade på den. När vi kom fram dit, så visade det sig att lägenheten låg i ett av de husen där jag sagt att jag ville bo.

Lägenheten var väldigt fin. Hyfsat nyrenoverad. Tapeterna i vardagsrummet och sovrummet hade jag kunnat välja själv, det var precis min smak. Köket hade väl kunnat vara lite modernare (spis och vitvaror), men vad tusan, det är en hyresrätt så om det går sönder antar jag att det är hyresvärden som får fixa det. I köket fanns också en vedeldad köksspis, som skulle vara användbar.

Det verkade vara lugnt i området, och det kändes som att det var en trevlig atmosfär i huset.

Nu ska jag fundera litegrand. Vill jag bo i Motala?


Spännande!

Idag ska jag göra något som jag tycker ska bli väldigt spännande. Jag ska nämligen åka och titta på en lägenhet.

Innan det ska jag träffa min vän Karin (som tipsat om lägenheten). Jag har inte sett hennes lägenhet än, så det ska bli trevligt att hälsa på hos henne.

Efter att ha tittat på lägenheten ska jag göra något annat roligt, nämligen dansa.

Lite om Dimma

Min lilla häst gjorde mig glad, både igår och idag. Jag hade fått för mig att det inte var lika roligt att rida längre, men det tog hon ur mig. Jag antar att det är skolstressen som spökar för mig och att jag har haft svårt att uppskatta allt annat på grund av det.

Igår var vi ute en sväng i skogen och det var så avkopplande och härligt. Det mesta kändes bra och hon kändes bara så positiv. Tölten hade kunnat vara bättre, speciellt i ett lite högre tempo, för hon kändes något passig, vilket hon inte brukar vara, men det kan ju bero på att hon inte var ordentligt genomriden på några dagar.

Idag var tölten mycket bättre. Till en början fick hon tölta ställd, först åt ena hållet och sedan åt andra. Sen flyttade jag henne litegrand i sidled, och så var hon mjuk och fin och takten var bättre. Idag red vi alla tre hästarna tillsammans (Fía fick stå inne i stallet och äta mat), och de var duktiga allihopa. Vi avslutade ridturen med att klättra en backe i grushålan.

När jag rider Dimma så varierar jag alltid bett och nosgrimmor. De senaste månaderna har jag försökt att inte ha samma kombination två dagar i rad. Men det är något som jag inte riktigt har kunnat sätta fingret på. Något som inte riktigt känts bra, och nu tror jag att jag har kommit på vad det är. Dimma tycker inte om att ha något som trycker på nosryggen. Nu verkar det som att hon trivs bäst med engelsk nosgrimma. Men jag kommer försöka variera ändå. Det är ju bra om hon lär sig att acceptera de andra.


RSS 2.0