Radiosmak????

Den här helgen har jag jobbat fast det egentligen inte var min helg. Min kollega S var snäll och bytte helg med mig, eftersom jag fyller 20 år nästa lördag, då jag egentligen skulle ha jobbat.

Jag tror att det börjar bli något allvarligt fel på mig. När jag kör till jobbet så lyssnar jag gärna på musik eller radio, och de senaste veckorna så har jag frivilligt valt att lyssna på antingen P2 eller P4! PÅ väg till jobbet på lördagar blir det antingen Ring så spelar vi på P4, eller om det är någon bra klassisk musik på P2 så kan det bli det. På söndagar väljer jag mellan P2 och Svensktoppen.

På väg hem från jobbet blir det också P2 om det är någon bra klassisk musik, men det har blivit en del P4 den senaste tiden, och då är det sportextra.

Som sagt... Det är något fel på mig!

Soffliggare

Det låg en trött liten kille och sov i soffan härom kvällen. Hur söt får man vara egentligen?


 

-Jag är också söt, säger Tiger, som tycker att det har varit alldeles för mycket tjat om den där lilla valpen.

Det är bäst att jag lägger in en bild på Tiger också.


Oknö

Jag satt och tittade igenom bilderna i min mobiltelefon förut och hittade några bilder från förra våren.
Bilderna är tagna på Oknö, som ligger utanför Mönsterås i Småland. Där har jag tillbringat många härliga dagar i mitt liv!

Just det här tillfället då jag besökte Oknö var i maj förra året. Jag, mamma och hundarna var där i samband med att jag skulle skriva en tenta.

För att vara tagna med mobilkamera så tycker jag faktiskt att bilderna är riktigt bra.Kelgris

Dimma är en liten gris. En kelgris!

Jag har en otroligt gosig liten Dimmahäst. När man kommer ut i hagen vill lilla Dimma gosa, om inte någon av de andra hästarna är för nära och kör bort henne.

När jag borstar Dimmas framben brukar det dyka upp en mule i ansiktshöjd på mig och vilja gosa. Ofta mular hon runt i mitt hår, i min nacke och i mitt ansikte. Ofta pussas hon också.

Mammas kompis brukar säga att tycker att Dimma är en riktig lite fröken och att hon vill ta hem henne till sig och så ska de sitta bredvid varandra i soffan och äta chokladpraliner.

KRAM!

PUSS!


Orri

Jag hittade en artikel på Ridsports hemsida där det står att hingsten Orri frá Thúfu fyller 25 år i år. Orri är en mycket välanvänd hingst. Det finns enligt artikeln 1157 registrerade avkommor efter Orri, och 485 av dessa är bedömda.

Tre av våra hästar har Orri som farfar. Det är Fia, Dimma och Dynur.

Jag förstår att man vill använda en fin häst i avel, speciellt om man är nöjd med avkommorna. Men 1157 avkommor efter samma hingst låter väldigt mycket i min värld.

Artikeln i sin helhet hittar ni här.

En trevlig passagerare?

Den är i alla fall garanterat tyst och snäll. Klagade inte över att behöva ha bältet på sig, och klagade inte på bilkörningen. Den blev inte åksjuk, och behövde inte stanna och rastas eller sträcka på benen.

Jag tror helt enkelt att det var en riktigt bra passagerare!

 


Idag...

... den 28 januari har vi haft den här lille filuren i 6 år!

ASKUR FRÅN ISBERGA

Askur kom alltså till oss den 28 januari 2005, och om jag inte minns helt fel så var det en fredag. Då var han 6 år gammal och inte töltsatt. Genom åren har vi hittat på mycket roligt tillsammans med Askur.

 

Askur och jag har tävlat en del islandshästtävlingar, bara i lättklass, men jag tror att vi har gått till final varje gång. Vi har också ridit vanlig ponnydressyr. Visserligen bara en Clear Round, men med mycket bra resultat och fina kommentarer. Det var första gången Askur var i ett ridhus, så han var lite spänd.

 

Att hoppa är något som Askur älskar att göra. Han är ganska duktig. Givetvis inte om man jämför med en ponny i hans storlek, men för att vara en kraftig islänning så är han duktig.

 

Efter det var Askur mammas häst ett tag, men nu har har han det bra som skogsmulle tillsammans med mammas man, Nisse.


Askur är en matglad och gosig häst. Smart är han också. Jag tror att han är den smartaste hästen jag har träffat. Fast han vill ju inte alltid använda sin intelligens till det vi vill att han ska.

Askur är ju dessutom östgöte, född några mil härifrån.

Besöksrekord

Jag tror att jag har haft besöksrekord på min blogg igår och idag. Jätteroligt! Fortsätt gärna att läsa, och säg till om det är något ni speciellt ni vill läsa om.

Skenaån

På en hundpromenad igår gick vi till den gamla delen av samhället jag bor i, och där finns en liten bro över ån. Från början var det här staden uppstod, eftersom det fanns ett vadställe över den då stora ån. Staden, som idag inte är speciellt betydelsefull var då en stor och viktig stad i det medeltida Sverige.

 

Tillbaka till min hundpromenad. När jag tittade på alla änder var det en fågel som var annorlunda jämfört med de andra. Den var lite större och vit. Jag vet inte om den syns på bilden om man inte vet vilken det är.


 

Den lilla bron som går över ån byggdes för några år sedan över en befintlig övergång. Vi har alltid kallat det för spången, men nu är det som sagt mer en bro. Den är högre upp och längre än den gamla övergången och det är tur att de byggde den eftersom det ofta var översvämmat där. Hade de inte byggt den bron hade man inte kunnat gå över spången nu, för trots att det är vinter och fruset så är den gamla gångdelen översvämmad.

 

Här ser man den nya bron som är ovanpå de små vattenfallen, men också hur vattnet rinner "bredvid ån" (närmast kameran)

 

Den här bilden visar sidan av ån. Det som förut var närmast kameran. Det ska inte vara något vattenfall där, utan det är "väggen" mot ån.

 

Det är lite svårt att förklara med bilderna, men ån gör i alla fall skäl för sitt namn, Skenaån.


Min lilla ponny

Häromdagen blev det en utflykt till Hööks och då kunde jag inte låta bli att köpa ett nytt schabrak till Dimma. Jag funderade på att köpa ett rosa, men det kanske inte är så snyggt på min rödblack, så det fick bli ett ljusblå.Visst blev min lilla ponny söt i ett litet ponnyschabrak?

Det kom ett brev...

Det kom ett brev till mig idag. Ett stort grönt.

 

Inuti det stora gröna kuvertet hittade jag:

 

Lina hittade en annons på hästnet i förrgår och visade den för mig. Det tog inte lång tid innan jag hade bestämt mig för att jag ville köpa det.  Jag fick sms om att säljaren skickade iväg det igår, och idag fanns det alltså i min brevlåda.

Jag vet att jag är lite nördig, men det är helt enkelt sådan jag är :P.

Lycka

Idag är det en fantastisk dag. I alla fall hittills.

Visst är det lite kallt, och lite dåligt underlag, men solen lyser från en klarblå himmel och gör att allting känns lite lättare. Jag har precis kommit hem från stallet. Idag har jag ridit Dimma en sväng i skogen tillsammans med mamma och Dynur.

Finns det något bättre än att känna hur glädjen, lyckan och skrattet bara bubblar i en, för att allt känns så bra?
Jag hade ingen aning om att jag och Dimma skulle komma så bra överens, som vi faktiskt gör. Jag hade ingen aning om att hon skulle bli en så fantastiskt rolig ridhäst. Jag hade ingen aning om att jag skulle bli så förtjust i henne.  Men så är det.

Nu hopps jag att glädjen och lyckan stannar hos mig resten av dagen.

Med en liten valp i huset...

Med en liten valp i huset blir det mycket full fart och mycket bus.


Full fart framåt!

Bus med Philippa

 

Men att ha en valp i huset kan också innebära otroligt mysiga stunder, då man bara sitter med en liten trött valp i knät och har det bra.

 

Trött Turbo

 

Det kan också vara jobbiga stunder, när man står ute i trädgården med för lite kläder på sig och fryser och vill gå in igen, men måste vänta på valpen.


Liten Turbokille

 

Det kan också vara lite jobbigt när valpen tuggar på saker som den inte alls ska tugga på.

"Hmm, jag undrar om den här är ätbar"


Att ha en valp i huset kan också göra lite ont ibland, när de där vassa små tänderna bara råkar nudda vid händer, näsa, öron, osv.

"Titta vilka vassa tänder jag har!"


Men att ha en valp i huset är ändå så fantastiskt, och ger så mycket glädje. För vad är härligare än en varm liten valp som bara kryper tätt intill och vill gosa, och vad är sötare en en busig liten valp som springer omkring och leker? Det är tur att de är så söta och underbara!
Mönstrad fleece?

Jag tror inte att jag behöver leta efter något fint mönstrat fleecetyg, som jag kan ha till att sy ett täcke åt Dimma. Hon har spånat lite på sitt eget mönster, och kommit fram till att hon tycker att det är det snyggaste!


Dynur

Det här är Dynur från Björktorp:

Dynur är född 2005, och vi har haft honom sen augusti 2009. Det är mammas häst, eller som hon brukar säga, hennes drömprins. Min pappa som äger stallet där vi har hästarna brukar kalla Dynur för Beatles. Kan det bero på frisyren?

Dynur är stor, självsäker och ledaren i hagen.
I februari förra året råkade han ut för en olycka. Han fastnade i staketet och skar av en böjsena. Efter operation, vila och försiktig igångträning är han nu igång igen.

Han är en trevlig ridhäst, men har inte riktigt tölten på plats ännu. Han har haft lite svårt med den, vilket antagligen försvårades ytterligare av skadan, men nu har han börjat tölta så smått. Grundgångarterna är bra, och hans galopp är väldigt mysig!

Turbouppdatering

Vår lille Turbo är nu 10 veckor gammal. Han blev det igår. Det är lite konstigt att vi bara har haft honom i en och en halv vecka, för det känns som han har varit här längre än så!


 

Tiger är fortfarande inte helt säker på hur bra det egentligen är att ha fått en lillebror. Han tolererar Turbo, men om den lille kommer för nära så blir Tiger lite sur. Men valpen får komma närmare och närmare. Häromdagen satte jag mig på golvet och då kom Tiger och lade sig framför mig. När Turbo kom och ville vara med så flyttade sig Tiger, så att han hela tiden låg mellan Turbo och mig, och när Turbo slängde sig ned på golvet och ålade framför Tiger, så var det ändå ganska okej. Turbo fick till och med tugga lite på Tigers bakben.


"Snälla Tiger, lek med mig!!!"

 

Min ena storasyster var här med sin hund Philippa häromdagen, och hon var helt galen i Turbo. De lekte tillsammans i trädgården, och när vi sedan bestämde att Turbo hade lekt färdigt och lyfte upp honom, så blev Philippa helt galen och hoppade efter honom och ville leka mer!

Jag ber om ursäkt för mina dåliga mobilbilder, men jag har upptäckt hur skönt det är med en mobiltelefon och en dator som kan kommunicera via blåtand. Så skönt att slippa sladdar!

 23 januari

Jag hann med en stund med Dimma innan jobbet idag. Jag insåg att det är alldeles för länge sedan jag red henne. Efter koliken fick hon bara gå promenad några dagar, och sen har hon blivit longerad, men idag fick det bli ridning. Underlaget var väl inte det bästa, men det gick hyfsat att rida på det.

Den hästen upphör aldrig att förvåna mig! Vilka framsteg hon gör!
Idag trodde jag att vi skulle få gå tillbaka en bit i töltträningen, men hon började direkt där hon slutade förra gången, med att ge efter i nacken. Det ska nog bli en riktigt liten töltare av den där Dimman!
Det roliga är ju att hennes skritt, trav och galopp också är bra. Skönt med en häst med (förhoppningsvis) fyra jämna gångarter.

På jobbet i helgen har det var riktigt skönt att kunna släppa alla tankar på skolan, och faktiskt lära mig en hel del saker som jag har nytta av. Idag har jag dock mest städat. Det blir ju ganska dammigt i hyllorna. Det tar längre tid än man tror att plocka bort alla saker från en hylla, damma och sedan ställa tillbaka allting.

Nu väntar en ny vecka, som antagligen blir fylld med skola, hästar och hundar. Dessutom borde jag börja baka också. Det är ju mindre än två veckor kvar nu...

Matvanor

Våran lilla valp tycker inte alltid att han behöver äta upp sin mat, utan han lämnar kvar en del i matskålen och går och tigger Tigers mat istället. Tiger i sin tur har börjat äta upp sin mat igen, nu sen valpen kom, men skulle hellre äta valpmaten.

Om Turbos mat som är kvar i matskålen hälls ut på golvet, så har han ingenting emot att äta upp den. Det är bara om den är i matskålen som han lämnar den.


 

Jag förstår inte varför maten blir godare när den ligger på golvet, jämfört med om den ligger i matskålen, men så är det tydligen.

Dagens inköp

Idag har jag jobbat. Det var skönt att vara på jobbet idag utan att tänka något på skolarbete. Dessutom har jag lärt mig mer idag än vad jag lärde mig på en föreläsning i förra kursen!

Innan jag åkte hem passade jag på att handla lite, och dagens inköp var något som verkligen är "Sannigt". 

Jag menar, vad är mer typiskt Sanna, än tandborstar (många gröna!) och tandkräm?


Homo Sapiens

En människa är av arten Homo Sapiens. Namnet har vi fått från Carl Linné, år 1758. Enligt engelska Wikipedia är Homo Sapiens latin för "wise man" eller "knowing man". Det innebär alltså att människosläktet på svenska skulle benämnas som vis man, eller vetande man. Jag har också sett översättningar där man översatt det till tänkande man, förståndig människa och modern människa.

Man har alltså satt ordet man till människa, och visar även där att man är detsamma som människa.

Ur det svenska språket (och även det engelska språket) kan man sedan hitta flera exempel. För att beskriva någon av denna art kallar man den för MÄNniska, eller på engelska huMAN. Man säger att MAN gör olika saker, osv.

Av detta kan man då dra slutsatsen att männen, och den manliga arvsmassan skulle vara det mest förekommande här i världen. Men är det verkligen så det är?

Om man tittar på människans kromosomuppsättning så är det så att kvinnor har två stycken X-kromosomer. Därför tycker jag att man skulle kunna säga att det är "de kvinnliga kromosomerna".

Hur ser det då ut för männen? Jo, de har en Y-kromosom, men även en X-kromosom som ju är den "kvinnliga kromosomen".

Vilken slutsats vill då jag dra av det hela? Jo, om det på jorden finns hälften kvinnor och hälften män, så är det 3/4 som är kvinnor.

Det borde vara så att om något av könen ska vara synonymt med beskrivningen för hela arten, så skulle det vara det kvinnliga könet. Vi är ju trots allt i majoritet.


En bra föreläsare

Nu ska jag för en gångs skull inte klaga på min utbildning, utan istället säga något positivt.

Det positiva heter Sven, och är en av våra föreläsare. Väldigt kompentent och verkar verkligen kunna det han föreläser om. Till på köpet är han pedagogisk och har väldigt bra power points till sina föreläsningar. Man förstår vad Sven säger! Dessutom verkar han kunna hantera inspelningen av föreläsningarna väldigt bra, och om man missar föreläsningen live, så finns föreläsningarna upplagda i inspelat format väldigt snart efteråt. Toppen ju!

Ytterligare något bra med Sven är att vi får bra instuderingsuppgifter från honom, och att han gör relevanta tentafrågor.

Det är faktiskt så att jag står ut med att kursen inte är färdigplanerad ännu, fast den redan har börjat, bara för att jag vet att det kommer att vara kompetenta föreläsare i den. Förutom Sven, så är det en Susanne som vi tidigare haft, och som är jättebra, och sen har vi dessutom ytterligare en föreläsare vi tidigare stiftat bekantskap med.

Jag gör mitt bästa för att glömma bort att kursen ifråga består av en delkurs till, som förmodligen inte passar mig lika bra. Det får jag glömma nu, för nu ska jag vara positiv.

Fler föreläsare som Sven till distansstudenterna!

Min sovgarderob

Trots att jag har en hel övervåning för mig själv, så har jag ändå valt att bo i en garderob. Eller, ska jag vara ärlig är det bara sängen som bor i en garderob, övriga ägodelar har jag i rummet utanför.

Jag tycker om min sovgarderob, som är precis lagom stor för en säng. Det är typ det enda som får plats där inne, men det räcker ju faktiskt.

Jag är inte den första som har det som sovrum, utan min storasyster som hade det här rummet för många år sedan var den som började med att bo i garderoben. Hon målade då väggarna där inne blå, med stjärnor och en måne.


Månen på väggen bredvid min säng
Taket över sängen
Hörnet vid huvudänden av sängen


Hemma!

Nu är jag hemma igen! Resan hem har gått bra, och tåget var i tid. Sista halvan av resan hade jag och Maria en hel vagn för oss själva, så då kunde man (läs: jag) sitta lite galet, typ på flera säten eller på golvet.
Min snälla pappa hämtade mig vid tåget, eftersom man inte riktigt kan lita på att kollektivtrafiken ser till att jag tar mig hem.

Dagens dramatik blev istället när jag kom hem och såg att det var massa blinkande gula ljus och massa bilar och människor i närheten av huset jag bor i. Som jag förstod det var det en vattenläcka och de behövde tydligen stänga av vattnet för att laga det. Om vattnet är avstängt blir det lite svårt att duscha, och jag måste verkligen duscha när jag kommer hem från Kalmar. Annars kan jag inte vara här, eftersom mamma inte tål lukter och jag luktar väldigt mycket när jag varit borta.

Pappa gick direkt och frågade vad de höll på med och då höll de på att försöka stänga av vattnet, men de hade tydligen lite problem. Jag kastade mig in i duschen och fick hela tiden vara beredd på att vattnet skulle ta slut. Jag hade ju kunnat åka med och låna en dusch hemma hos pappa, men jag hade bråttom. Jag ville ju träffa Tiger och Turbo så fort som möjligt.

Det fanns faktiskt vatten kvar så länge jag behövde det, men jag hade ju inte tid att vänta på att vattnet skulle bli varmt, så jag fick börja med kallvatten.

Det var det faktiskt värt när jag sedan kunde gå ned och gosa med Tiger och Turbo.
Turbo har vuxit jättemycket på bara några dagar! Det där är inte samma lilla bäbishund som jag åkte ifrån för några dagar sedan! Det var ganska mycket tempo, men sen helt plötsligt så somnade han i mitt knä.

Jag känner att det inte blir något bra blogginlägg så här dags. Huvudet är inte riktigt med mig nu.
Jag är i alla fall hemma, och det känns riktigt bra!

Totalt ointressant

Schemat för den här Kalmarperioden var verkligen inte optimerat. Vi hade kunnat vara här minst en dag mindre, för vi har jättemycket tid över. Igår hade vi hela eftermiddagen, och idag har vi bara en lektion på max en timme på eftermiddagen.

Det är så svårt att komma på något vettigt att skriva om när man är här i Kalmar. Mitt huvud fungerar verkligen inte som det ska. Det blir som en liten Kalmarbubbla, där man inte orkar fokusera på något utanför skolan. Jag ser fram emot att jobba i helgen, och rensa huvudet litegrand.

Jag längtar hem till alla djuren. Turbo kommer ju säkert att ha vuxit massor när jag kommer hem. Om inte annat har han antagligen rest upp sina öron mer än han hade gjort sist jag såg honom.
Dimmahästen borde vara okej att jobba igen, och det längtar jag verkligen efter.

Jag vet i alla fall att jag kommer att kunna åka hem med det tåg jag har tänkt imorgon. Vi är tre stycken som ska med det tåget, och vi har fått klartecken från läraren att gå tio minuter tidigare om det behövs.

Imorgon kväll är jag hemma igen!

På tåget

Nu sitter jag på tåget mot Kalmar. Idag har jag sällskap med en "klasskompis" redan från Linköping, och om en stund stiger det på ytterligare en klasskompis, Lina. Meningen är att vi ska försöka plugga lite, men jag har redan hamnat i Kalmarkomans grepp, och jag tror de andra känner samma sak.

Schemat för den här veckan ser ut på följande sätt:

Måndag:
Resa till Kalmar
Frågestund/gruppövning i max 2 h

Tisdag:
Tenta på förmiddagen i kursen Farmakoterapi vid sjukdomar i öron, näsa, hals och luftvägar
Lyssna på redovisningar, och redovisa ett arbete i samma kurs

Onsdag:
Förmiddagen spenderas med att lyssna på föreläsningar i samma kurs
På eftermiddagen är det introduktion till en ny kurs som ska börja

Torsdag:
Redovisningar och opponering på arbeten i kursen Anatomi och Fysiologi
Hemresa!

Fredag:
Introduktion i ytterligare en ny kurs


Nu är det dags att ta itu med pluggandet. Jag ska förbereda lite redovisningar...
Killarna

Nu har jag fått igång bluetooth-överföringen mellan min mobil och datorn.

Här är en bild på Turbo och Tiger, när en av dem låg i mitt knä och den andra bredvid.

Jag har försökt ta med mobilkameran, så bilden är inte så bra, men man kan ana Tiger till höger.

 

Efter en stund tröttnade Tiger, och kvar låg bara en trött valp.


Njuter

Sitter här med mina två favoritkillar. En liten sötnos,Turbo, som ligger i mitt knä och tuggar på sin tuggis och en lite större sötnos, Tiger, som ligger bredvid mig och vilar.

Nu börjar sötnosen i knät att bli tröttare och tröttare... tuggandet på tuggisen blir lugnare och lugnare, och nu har han lagt ned nosen ovanpå tuggisen och somnat.

Bortsett från att jag måste plugga så känns det riktigt bra. En Turbo i knät och en Tiger bredvid mig, kan det bli bättre?Vart är jag på väg?

Idag är det dags för mig att packa väskan med allt jag behöver, för att åka iväg hemifrån imorgon. Ni som läste min gamla blogg vet vart jag brukar åka (och jag har även nämnt det här), men här kommer i alla fall lite ledtrådar.

  • En av Sveriges viktigaste städer på mitten av 1200-talet
  • Omkring år 1700 stod domkyrkan färdig
  • 1874 förbinds staden med järnvägsnätet
  • Vid en av de viktigaste politiska händelserna i Nordens historia, stod stadens slott i centrum. Detta var år 1397
  • Flygflottiljen F12 låg här
  • Stadens fotbollslag spelar på Fredriksskans IP
  • Jenny Nyström kommer härifrån
  • En 6072 m lång bro utgår från denna stad.

  • "Sveriges nyckel"
  • Ligger i Småland

Vet ni nu vilken stad det är?

Turbobilder

 

Hmm.. Kan det finnas något spännande därunder?

 

I den där lådan då?

 

- Hej "brorsan"!

 

Dags att vila lite.

Har ni sett vilka söta små tänder!

 

Sträcka lite på de små korta benen (som kan springa fort, fort!)

Sen kan vi busa lite igen....


Turbo

Jag förstår inte hur fort det går, jag tycker redan att valpen har vuxit. Kanske inte så mycket på höjden, men i sättet att vara och så. Jag tycker att öronen är mer uppe idag, än de var igår och när vi var ute förut så lyfte han lite på ena benet. Lilla killen är ju bara knappt 9 veckor gammal!

Vi har nog enats om ett namn nu, efter mycket ältande fram och tillbaka. Till slut kom vi fram till att han ska få heta Turbo.


Turbo


Tiger och Turbo har nästan lekt med varandra idag, men bara utomhus. Det är så kul att se dem tillsammans då. Inomhus är Tiger lite mer på sin vakt, men det blir nog annorlunda framöver, tror jag.

Nu står maten i ugnen, och det är dags att se om den är färdig. Jag hoppas på det, eftersom jag är väldigt hungrig!

Nu är han här!!!

Här har ni Sureprime's Outback Adventure!
Precis som våran Tiger så är han en australisk terrier.

Han är helt underbar, och det går inte att göra annat än att bli otroligt kär i honom!
Jag skulle plugga, men hur gör man det när det finns en valp i huset?
Jag fick andra, viktígare, uppgifter istället!

Nu ska vi bara komma på ett vardagsnamn till den lille killen också.....


Lilla söta Dimma!

Nu sitter jag vid ett annat fönster än jag brukar vid, och istället för att ha utsikt över hus så ser jag ett öppet landskap. Dock förstörs utsikten av järnvägen som går bredvid huset och av den lite större vägen en bit bort. Det är en bit dit, men eftersom landskapet är så platt så ser man vägen. Det är trots det ganska vackert. Speciellt med all snö som ligger på marken. Men den här utsikten har ändrats. Förr låg det ett hus här bredvid, men det är numera rivet eftersom järnvägen håller på och ska utökas till dubbelspår.

Jag sitter hemma hos min pappa, vid hans köksbord. I det här huset bodde jag mina fem första år, så egentligen är det en ganska bekant utsikt jag har när jag vrider på huvudet och tittar ut genom fönstret. Jag sitter här och pluggar, och ska snart gå ut och fodra hästarna och åka hem.

Jag valde att vara här idag, eftersom jag inte ville åka fram och tillbaka mellan fodringarna. Våra hästar bor ju härute på gården, och även att det inte är så långt hem så kändes det onödigt att åka fram och tillbaka idag. Jag vill ju vara nära Dimma idag, för att kunna kolla till henne.

Hon verkar må bättre idag, vilket är jätteskönt. Hon har fått extrablött betfor och kokade linfrön och åt med god aptit. De senaste målen mat har hon ätit i hagen tillsammans med kompisarna och det verkar inte vara några problem med henne. Vi gick på en promenad, och hon klev på bra. Dessutom mötte hon tåget, antagligen för första gången.

Under tiden jag pysslade runt i stallet så kom en man från Anticimex och skulle kolla till råttfällorna. Dimma charmade honom och han stod och gosade med henne en stund. När jag sa att hon var inne för att hon inte mådde så bra häromdagen frågade han vad det var med henne och hur hon mådde nu. Dimma kletade till på köpet linfröklegg på hans jacka, men det sa han ingenting om. Lilla söta Dimma!

Nu ska jag alldeles snart gå ut och mata hästarna igen, och sen ska jag åka hem.

Jag väntar med spänning på att få träffa familjens nya "lillebror" som snart kommer hem!


Bättre nu

Idag har Dimma fått gå ute med sina kompisar igen, men hon fick gå in till natten. Det känns bäst, så vi kan ha lite koll på henne.

Imorgon kommer familjen Andersson-Sjöö att utökas med en liten krabat.
Sureprime's Outback Adventure heter den lilla filuren, och han är en snart 9 veckor gammal valp av rasen Australisk Terrier. Det kommer alltså bli två Aussiekillar som busar runt här hemma och i stallet. Ska jag vara ärlig så tror jag inte att Tigerhunden är lika förtjust i att det ska flytta hit en valp som vi är.

Mitt bloggande här ska bli bättre framöver, men nu har jag så ont i tummen så jag orkar inte skriva mer.

//Sanna

Vilken dag

Dagen börjades i Motala där jag hade lite ärenden att uträtta. Efter det bjöd jag mamma på fika på ett café innan det var dags för hemfärd. Efter en god lunch och lite pluggande var det dags att uträtta lite ärenden till, fast i Mjölby. På väg hem därifrån bestämde vi att vi skulle åka direkt ut och fodra hästarna.

När vi kom ut till stallet så såg vi att Dimma lade sig ned och rullade. När maten sedan kom ut, så var hon inte speciellt intresserad av den, utan lade sig och rullade igen. Vi anade genast att det inte stod rätt till med henne, hämtade hennes grimma och började gå. Och gå. Och gå.
Det är tur att man har kläder i stallet. Annars hade det blivit kallt, eftersom jag bara hade mina "åka till stan-kläder" på mig.

På veterinärkliniken sa de att vi skulle gå med henne, och om hon inte blev bättre så skulle vi ringa till distriktsveterinären. Det var dock lite svårt att få tag på distrikt, men vi lyckades till slut och vid 18-tiden så kom hon ut till Dimma. Lilla hästen fick sprutor och sedan vatten och olja ned i magen genom en sond. Sen fick hon vila lite och sen fick hon även dropp.

Nu är vi hemma en snabbis för att värma oss lite innan vi ska ut och kolla till Dimma igen.

Välkommen till min nya blogg!

Välkommen hit!

Från att tidigare ha bloggat på http://fiasanna.zoomin.se , så har jag nu hittat hit till http://sannasant.blogg.se

Just nu är jag lite förvirrad och har inte så stor koll på hur det här fungerar, men det ska bli bättre framöver.

RSS 2.0