Dans

På den högstadieskolan jag gick på finns en tradition att ha avslutningsmiddag för niorna dagen innan skolavslutningen. Alla lärarna och niorna äter en god måltid, som serveras av några utvalda åttor. Under middagen förkommer det också lite spex från lärarna. Efter middagen är det ett dansband som kommer och spelar, så får man dansa lite och så. Faktiskt väldigt trevligt!

Jag vet inte om det fortfarande går till på samma sätt, det är ju ändå några år sedan jag slutade. Det bandet som spelade när jag slutade, och i ganska många år innan det, heter Casanovas.

I onsdags spelade Casanovas till dans i Borensberg, och jag åkte dit för att dansa. Tyvärr var det väldigt många fler damer, så ville man dansa fick man vara modig och bjuda upp. Jag stod och glodde ett tag och undrade vad jag gjorde där egentligen, men sen kom jag fram till att jag var där för att dansa, så det vara bara att bita i det sura äpplet och fråga folk! Så jag fick faktiskt dansa riktigt mycket.

Det jobbigaste med att vara ute och dansa är att det luktar ganska mycket parfym, så att även mina kläder och jag luktar efteråt. Mamma tål inte sådant, så det gäller att sanera mig ordentligt, och det är inte det lättaste att tvätta bort parfymlukt med oparfymerade produkter! Mitt bästa knep just nu involverar ättika och mjukgörande hudkräm/barnolja... men smidigt, det är det inte!

Schabrak och dressyrlektion

Jag har äntligen fått tag på ett turkost schabrak till Dimma. Schabraket har jag köpt från Ninas häst och hund. De var på SM och hos dem hittade jag då ett turkost schabrak, men i storlek cob. Då beställde de ett åt mig i storlek full och det kom hemskickat till mig igår.

Idag har vi ridit dressyrlektion, och då fick Dimma inviga sitt nya schrabrak.


Ridningen gick väldigt bra! Instruktören har bara sett Dimma några gånger, och det var ett tag sedan, så Dimma har ju hunnit utvecklas väldigt mycket sedan dess. Hon verkade väldigt nöjd med vad hon såg och sa att det var en väldigt hög ridbarhet i min lilla häst. Dimma verkade tro att hon är en liten dressyrponny för hon var så nöjd och fin.

Jag fick beröm, flera gånger, för att jag har förbättrat min sits. Det kändes otroligt bra att höra, eftersom jag verkligen har slitit hårt med den. Mitt största problem har varit handställningen, armbågarna och att jag har väldigt lätt för att bli svankryggig. Men som sagt, det kändes väldigt bra att få beröm och att få höra att jag har blivit bättre!


En kvalitetskväll!

Idag fyller min kära mor år, så jag vill ytterligare en gång passa på att skriva:

Ett Stort Grattis På Födelsedagen, Mor min!!!!


Efter lunch åkte jag, mamma och hundarna till Motala för att inhandla lite födelsedagsfika. Tårtan jag bakade häromdagen tog slut redan i söndags, och eftersom ingen hade bakat något så krävdes ett besök på bageriet.
Därefter åkte vi hem till vår vän Malin och fikade med henne. Tiger och Turbo lekte med hunden Nellie, som också är en Australisk Terrier ( och det är tack vare Malin och Nellie som vi har våra underbara pojkar, eftersom mamma träffade Nellie på en agilitykurs).

När fikat var uppätet och vi suttit och pratat ett tag, så begav vi oss till Vadstena för att äta kvällsmat. Mamma hade siktat in sig på pizza, och eftersom hon fyllde år så blev det pizza. Vi hittade ett bord nere vid Vättern och satte oss där och åt. Tiger och Turbo fick också vara med, fast de fick ingen pizza. Vi satt sedan kvar en lång stund och pratade och skrattade, mamma, Malin och jag. Det blev en riktigt trevlig kväll! En Kvalitetskväll, helt enkelt!

Written in the sand - part 2

 


Rosa fluff


Varför kan inte världen vara fin och gullig, och täckt av rosa fluff?Jag jobbar på det rosa fluffet, men det räcker inte riktigt till hela världen.....

Written in the sand...

Idag har jag varit ledig från jobbet, men inte kunde jag hålla mig därifrån ändå. Mamma skulle åka och handla lite, så jag följde med. Utöver Ica Maxi var vi också på Granngården och på Team Sportia.

Besöket på Team Sportia var egentligen anledningen till att vi åkte. Mamma skulle köpa nya skor när det var rea där, och jag tänkte mest bara följa med som sällskap. Tror ni inte att det slutade med att jag också köpte ett par nya skor... Jag köpte ett par svarta gympaskor att ha på jobbet.

Nu ikväll har vi varit och badat i Vättern. Det var ganska kallt.... Efter ett snabbdopp blev det lite Tigerlek, och lite picknick.


Written in the sand....Uti vårt Ica

Jag ville bara säga att jag finns, även om det är tomt och tyst här.
Jag har inte riktigt tid och ork att vara aktiv, men nu bjuder jag i alla fall på en liten sång.


Uti vårt Ica
melodi: uti vår hage

Uti vårt Ica finns ett apotek, ett Cura här
Vill du mig något, så träffas vi där
Kom piller och vitaminer,
Kom solkräm då solen skiner
Kom gula recepten, kom egenvård
Dags för ett litet uppehåll....

Jag tror att det är dags för ett litet blogguppehåll för min del. Det kan hända att det dyker upp något litet inlägg någon gång, men annars kommer det att vara lugnt. Anledningen till det är att jag kommer att ha fullt upp ett par veckor framöver.

Idag och imorgon är det jobb. Sedan åker jag till Eskilstuna för att vara domarsekreterare på SM för islandshästar.
Nästa vecka kommer jag att jobba en hel del, och så har jag ju min lilla häst också.
Något väldans roligt - del 6

Jag skrev ju att jag hade fått ett roligt telefonsamtal i torsdags. Nu tänkte jag berätta vad det var för samtal.

Det var någon som försökte få tag på mig under flera dagar, men jag hade inte tid att svara när det ringde eftersom jag var på jobbet. Så i torsdags ringde det när jag hade tid att svara, och det visade sig vara en chef på ett apotek här i närheten. Hon hade hört från apotekschefen här i stan att jag pluggar till receptarie och är färdig nästa år, och var intresserad av att träffa mig för att se om jag passade in hos dem. I så fall kunde hon erbjuda mig jobb, om jag är intresserad.

Jag kände mig ganska nöjd efter samtalet. Så roligt att det börjar ringa nu, när jag faktiskt har ett år kvar till examen!!!Min vecka

I söndags åkte mamma och Nisse till Gotland och kom hem igen i torsdags natt. Jag hade stalljouren och åkte mellan jobb och stall.

I måndags jobbade jag förmiddag och därefter åkte jag direkt till stallet och tog hand om hästarna. Jag hade tänkt rida då, men det var så varmt så jag smorde dem bara. Dimma blev istället tömkörd på kvällen. Efter det träffade jag min kompis Lillemor och vi gick en kvällspromenad.

I tisdags jobbade jag eftermiddag och kväll, så jag var ute i stallet på förmiddagen och tog hand om hästarna. Dimma hade vilodag så jag pysslade bara om dem. Jag hade egentligen velat ställa in dem några timmar, men eftersom jag skulle åka till jobbet så skulle jag inte kunna släppa ut dem. Men de fick i alla fall komma in en timme på förmiddagen. Min snälla pappa kollade till hästarna på kvällen när jag var på jobbet, så att jag inte skulle behöva oroa mig för dem. När jag kom hem vid 22:20 var det som en bastu på övervåningen där jag bor. Det tog ett bra tag innan det gick att somna i värmen. Jag tror att jag var vaken till framåt 2-tiden.

I onsdags var jag ledig från jobbet, och passade därför på att vara hos hästarna lite mer. Dimma och jag tog en skogssväng på morgonen. Därefter öppnade jag till sjukhagen så att de skulle kunna beta rent där. Det var mycket gräs där så de blev glada. Framåt lunch fick de gå in några timmar. Jag åkte iväg till frisören på eftermiddagen och klippte av lite, men framför allt tunnade ur värmegardinen jag har i nacken. Sen fick hästarna gå ut igen.
På kvällen åkte jag iväg och dansade. Det var väldigt varmt och jag drack lite för lite vatten, så jag lyckades nog rubba min vätskebalans... Sen blev det inte så många timmars sömn, eftersom jag somnade vid 1:30 och skulle gå upp 5:30 för att åka till jobbet.

I torsdags var det dags för mig att göra en ny sak på jobbet, och klantig som jag är glömde jag givetvis det jag behövde ha hemma, så jag fick åka iväg hem till en snäll kollega och låna hennes. Arbetsdagen gick sedan bra. Framåt eftermiddagen hände en rolig sak, jag fick ett telefonsamtal,  men det tror jag att jag berättar mer om en annan gång. Det fick mig i alla fall att känna mig riktigt nöjd. Efter jobbet åkte jag direkt till stallet och tog hand om hästarna. På natten kom familjen hem igen.

I fredags var jag ledig igen, och då kom hovslagaren på förmiddagen och skodde två hästar och på eftermiddagen hämtade vi hem Fía.

Lurade regnet

Ha! Vi lyckades lura regnet idag, så att det inte kunde blöta ned oss på ridturen. Mohahaha!

Dimma och jag har sällskap på ridturerna igen. Mamma har satt igång Dynur igen efter hans lilla semester, och idag satte även Nisse igång Silver.

Jag tycker om min lilla häst! Hon går riktigt bra just nu och är positiv och trevlig att jobba med. Det börjar kännas som att hon börjar bli vuxen. Idag har vi töltat helt utan hopp och studs och uppåttänk.

I kväll ska jag åka till en av mina systrar och umgås lite med henne, hennes sambo, deras hund och några kompisar till dem.Dimma, mars/april 2011

Hemma igen!

Nu är hon hemma igen, min Fíahäst.

Jag och Nisse åkte upp och hämtade henne ganska snart efter att Tess hade ringt och talat om att hon var ultraljudad och konstaterat dräktig. Hon är någonstans mellan dygn 25 och 30, men närmare 30 än 25.
Fía var lite tjurig när vi skulle lasta och åka hem, för hon sa att hon ville vara kvar där, och hon och Kynnir gnäggade till varandra hela tiden så länge de hörde varandra.

Jag måste säga att jag föredrar att köra transport med häst i, framför att köra med tom transport.

Nu går alla våra fyra hästar tillsammans hemma i hagen igen.Alla fyra när Silver precis kommit hem till oss i april 2011

JAAAA!!!

FÌA ÄR DRÄKTIG!!!!


RSS 2.0