Totalt ointressant, men jag gillar inte vädret.

Det känns nästan som att den här veckan redan är slut, bara för att den är fullplanerad, och ändå är det ju faktiskt bara tisdag idag.

Har nyligen kommit hem efter en eftermiddag/kväll på jobbet. Det har varit en trevlig arbetsdag, och kvällen gick faktiskt ovanligt fort. Idag var det faktiskt nästan skönt att gå in på jobbet, fast det annars brukar vara så otroligt varmt där inne. Idag var det varmare ute...

Jag tycker verkligen inte om det här vädret. Jag tycker inte att det är fint väder. Jag tycker att det är jobbigt väder.

Imorgon är jag ledig, men dagen kommer att gå ändå. Jag har lite saker att sysselsätta mig med.

Just another Sunday

Nu känns det som jobbet har dragit igång ordentligt, så det blir en del fullspäckade dagar.

Idag har jag dock bara jobbat ett femtimmarspass,mellan 12 och 17, men jag råkade försova mig imorse så jag har inte riktigt gjort allting jag hade tänkt göra idag.

För att kunna åka direkt till stallet efter jobbet så tog jag med mig kvällsmat att värma. Jag var väldigt glad för det när jag slutade, för jag var riktigt hungrig.

Dimma och jag tog en tur i skogen, och det var jättehärligt. Vädret var fint och inte alldeles för varmt och Dimmahästen var trevlig, precis som hon brukar vara. Det negativa var att vi märkte att insekterna har börjat vakna till liv igen. Suck! Jag gillar verkligen inte myggor, flugor, bromsar och blinningar. De är nästan lika illa som getingar...

Dagens härligaste var att tölta fram på grusvägen, och verkligen ha flyt i tölten.

När jag kom hem från stallet bytte jag bara kläder och gav mig ut på en cykeltur. Jag var ute i en timma och det var verkligen toppenväder för att cykla. När vi var i Ullared köpte jag nya kläder att ha när jag cyklar och jag provade dessa för första gången idag. Det var jätteskönt att slippa byxben som fladdade runt fötterna, och jag gillade de nya kläderna!

Jag vet att jag blandar lite tempus på verben ibland när jag bloggar. Jag ber om ursäkt om någon tar illa upp, men jag orkar inte riktigt läsa igenom och ändra...

Nu ska jag se till att stänga av datorn och göra något vettigare ( = sova). Imorgon ska jag få lära mig lite nya saker på jobbet, så det är bäst att jag är pigg då.

Midsommarafton


Du lindar av olvon en midsommarkrans

och hänger den om ditt hår.
Du skrattar åt mångubbens benvita glans,
som högt över tallen står.
I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn i långdans,
i språngdans på glödande järn.
I natt är du bjuden av dimman till dans,
där Ull-Stina, Kull-Lina går.


Under flera år innebar midsommarafton för mig musik och dans. Jag och en av mina systrar tog på oss våra folkdräkter och var med och spelade när folkdanslaget Kvarngillet åkte runt och hade uppvisningar på midsommarafton och midsommardagen. De första åren var pappa med och dansade, men sen  innan min syster tog körkort fungerade han bara som kontrabastaxi.


Nu tager du månen från Blåsbergets kam
att ge dig en glorias sken.
Och ynglen som avlas i gölarnas slam
blir fålar på flygande ben.
Nu far du till Mosslinda, Mosslunda mor,
där Ull-Stina, Gull-Fina bor.
I natt skall du somna vid Svartrama damm,
där natten och mossan är len.


Idag har jag inte firat midsommar iklädd folkdräkt, utan iklädd jobbkläder. Det var faktiskt riktigt mycket folk som var ute och handlade idag, vilket jag inte hade förväntat mig. Fast jag tycker om när det rör på sig och händer något nytt hela tiden.

Trevlig midsommar!

Nu kommer det bli ganska mycket jobb ett par dagar, så jag kommer nog inte att hinna blogga så mycket.
Saknar ni mig för mycket får ni skicka ett sms, eller komma och hälsa på mig på jobbet ;).

Jag tror att jag kommer att ha lite träningsvärk i skrattmuskulaturen imorgon. Efter ridning och lunch åkte jag och en gammal klasskompis och hälsade på en annan gammal klasskompis. Vi tre hängde ihop under gymnasietiden, men har inte träffat så mycket alla tre tillsammans sen dess. När vi ses blir det väldigt mycket skratt!

Ha en riktigt trevlig midsommar!Jag och fina Kynnir frá Feti

Dagens Dimmalektion

När jag vaknade imorse så hörde jag hur regnet öste ned. Det gjorde mig inte så glad, eftersom jag och Dimma skulle åka till Kulltorp och träna för Anna.

Hundpromenaden imorse gick inte fort. Killarna tycker inte om att bli blöta, och hade ingen som helst lust att gå. Efter en stund, när han blivit blöt, så bättrade sig Turbo och fick lite fart på benen, men Tiger tyckte fortfarande väldigt synd om sig.

När det var dags att åka upp till stallet hade regnet lugnat sig. Väl framme i Kulltorp hade det slutat regna helt.

Dimma var lite stressad idag när jag tog henne i hagen, och när vi kom fram till Kulltorp var hon ytterligare lite mer stressad. Jag skrittade fram henne på ovalen, och då kunde hon knappt skritta utan gick och taktade och tittade. Lektionen började vi i rundpadden, eftersom ridbanan var upptagen. Jag tror att det var skönt för Dimma att vara där, för då var hon tvungen att koncentrera sig på tölten, och hade liksom inget för att bråka för hon kom ingenstans då. Jag kunde fokusera på att rida henne, och inte på att avstyra bråk.

När hon släppt där inne gick vi ut på ovalen för att få henne att vara mjuk även där. Jag fick hela tiden tänka på mina armbågar, och på slutet tror jag nog att vi var mjuka, både hon och jag.Något väldans roligt - del 5

Det här känns så bra så att jag får plocka upp den här rubriken ytterligare en gång.

Just nu känner jag mig väldigt nöjd med mig själv. Nästan äckligt nöjd. Eftersom det händer så sällan så tänker jag passa på att njuta av det.

Vad är det då som har hänt? Jo, jag har fått läsårets sista tentamensresultat. Jag fick VG på både delkurserna och därmed VG på hela kursen.

Under mina två år på universitetet har jag hittills klarat alla mina tentor på första försöket. Under det här andra året har jag dessutom haft VG på alla tentor, vilket är det högsta betyg man kan få. Med det tycker jag att jag kan få känna mig nöjd med det jag presterat, och känna mig nöjd med mig själv.

Skolan prioiteras ju dessutom inte alltid högst, utan det har hänt vid flertalet gånger att både häst och jobb har haft högre prioritet.Föreläsningsanteckningar....

Så förbannat sjukt!

Jag känner mig ganska rädd och otroligt förbannad just nu.

Den sista tiden är det någon/några personer som har skadat djur här i länet. Det har också varit ovälkomna påhälsningar av andra slag.

Jag kan inte förstå hur man kan skada djur!!!!!

Vi får alla hjälpas åt att hålla ögon och öron öppna!


Tid - förändring

Tid är en märklig sak. Eller kanske inte tiden i sig, men tiden som passerar.

Antingen lunkar livet på som vanligt, eller så ger tiden som går upphov till förändringar i våra liv. Förändringar som antingen är positiva eller negativa.

Utan förändringar skulle vi bara stå och stampa på samma ställe och inte gå vidare, men för den sakens skull innebär det inte att alla förändringar måste vara bra. Ibland är livet bra som det är.

Ibland är förändringarna bra just när de sker och ibland är de bra ett tag efter att de har skett. Ibland är de bra, men man ser ändå tillbaka och undrar om det inte skulle varit bättre som det var innan.

Ibland ser man tillbaka på hur det var och inser att det nu är mycket bättre, och att man har haft tur som fått det som man fått.

Ibland blir man besviken för att tiden inte för med sig några förändringar, när man vill att något ska hända.

Så egentligen är det väl inte tiden som är en märklig sak, utan förändringarna och livet.
Mer borta än vanligt

Jag har visst varit mer borta än vanligt....

Här kommer en snabb sammanfattning av vad jag har hittat på:

Tisdag och onsdag förra veckan jobbade jag kväll, och hade lite annat att fixa med på förmiddagarna. I torsdags åkte vi iväg mot Ullared. Vi handlade där på eftermiddagen på torsdagen och förmiddagen på fredagen, därefter åkte vi vidare mot Börjes i Tingsryd. Efter shopping där på lördagen styrdes kosan (eller bilen) mot Kalmar för att hälsa på min bror med fru och snart tre veckor gammal dotter. Igår åkte vi hem igen.

Sen lunch...

Nu har jag äntligen fått i mig lite lunch! Fast klockan är väl närmare kvällsmat än lunch.

I förmiddags var jag ute i stallet och red Dimma. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om dagens ridtur. Det gick ju absolut inte dåligt, men det var inte en toppenridtur heller. Det var i alla fall ändå roligt, vilket är det viktigaste.

Jag jobbar imorgon och på onsdag, men bilen är fortfarande kvar på verkstaden så jag har varit lite orolig för hur jag ska ta mig till jobbet. En lösning uppenbarade sig idag, vilket gjorde att jag fick åka hem från stallet, byta kläder och åka iväg igen. Det var det som gjorde att jag inte hann äta någon lunch.


Två år sen studenten

Nu har det gått mer än två år sedan jag tog studenten, och på de åren har det hunnit hända väldigt mycket i mitt liv.

Vi hade inte tur med vädret på vår studentdag, utan det var kallt och regnigt. När jag åkte hemifrån var det 9 grader ute. När vi åkte runt i traktorvagnen hade jag regnjacka och gummistövlar på mig.

Jag tyckte att studentdagen var lite jobbig, eftersom jag inte visste vad jag skulle göra sen. De tre åren på gymnasiet var slut, det var dags för mig att göra något nytt, men jag visste inte vad.En trevlig lördag

Idag har jag haft en riktigt bra dag. Efter en lugn morgon åkte jag ut till stallet för att rida ett pass på banan med Dimma.

Till en början var lilla fröken väldigt pigg, och hade inte alls lust att göra det jag föreslog. När jag bad om trav på volt, ville Dimma att det skulle gå jättefort, annars ville hon tölta. Matte var som vanligt envis och gav sig inte förrän Dimma gjorde vad hon skulle. Hon gav sig ganska snart.

Jag tänkte hela tiden på min sits, och försökte verkligen att räta till de där sakerna som Anna brukar påpeka. Idag tyckte jag nästan att jag fick till det, men det kändes lite för lätt, vilket antagligen innebär att jag inte gjorde rätt. Men jag tänkte verkligen på att armbågarna ska vara böjda och att svanken inte ska svanka.

Tölten gick väldigt bra i högervarv, och något sämre i vänstervarv, men jag upplevde nog att det var tvärtom i traven.


Eftermiddagen och kvällen har tillbringats med en av mina bästa vänner, Sofia. Vi ses tyvärr inte så ofta längre, fast vi egentligen inte har så långt till varandra ändå. Det kanske tar en halvtimme att köra.

Vi hade tänkt se på film, men vi hade så mycket att prata om så att tiden bara flög iväg. Rätt var det var så var vi hungriga och behävde fixa lite mat. Sen gick vi en långpromenad och helt plötsligt hade tiden bara flugit iväg så det var dags att åka hem. Under tiden har vi pratat oavbrutet om allt och ingenting.
Tack Sofia, för en trevlig eftermiddag!

Bästaste Nollåttan!

Igår kväll satt jag och pratade med en gammal kompis. En kompis som jag inte träffar speciellt ofta, och ibland går det långa perioder utan att vi pratar med varandra. Men när vi väl pratar, eller ses så märks inte det. Visst har det hänt en hel del saker i bådas liv, och man hänger inte riktigt med så, men vi kommer alltid bra överens och har alltid något att prata om.

Ibland är jag lite rädd att vi håller på att tappa kontakten, men så pratas vi vid igen, eller ses, och så känns allt bättre igen.

Vi har gjort många galna, och mindre galna, saker tillsammans, och det finns många roliga minnen.

Jag är väldigt glad att jag har fått lära känna bästaste Nollåttan!!!Carro och jag i London, februari -07:Oj, det var visst Ernst och Reflexhästen i London, februari -07.

Det där såg mer ut som en Nollåtta vid Towern, a long time ago!
Och det här är en Sanna, på Stansted Airport, när det var dags för hemresa.

Lite mer agilitybilder

Här kommer lite mer bilder från när jag och Tiger tävlade agility i Askersund i måndags.


 

 

 

 


Hjälp! Bokbrist!!

Jag behöver boktips!

Just nu har jag ingenting att läsa, så jag behöver köpa lite nya böcker. Jag brukar älska att sitta och titta runt på adlibris, men just nu vet jag verkligen inte vad jag ska köpa för böcker.

Är det någon som har något bra tips?

Jag kan säga att jag inte klarar av böcker som är sorgliga. Tårarna sprutar och jag kan inte släppa det efteråt utan går och mår dåligt i flera dagar.
Jag klarar inte heller av böcker som är mörka, svarta, deppiga och allt vad man kallar det.

Deckare fungerar ibland, men de får inte vara för läskiga.

Jag läser lika mycket på svenska som på engelska.

Så, vad ska jag läsa???

Mest ingenting...

Det som hände med bilen igår var att bromsröret gick av, så att bromsvätskan rann ur när jag tryckte på bromsen.
Jag är ändå väldigt glad att vår bil gick sönder när den gjorde det. Jag var ensam i bilen, höll låg hastighet (inne i stan) och det var inte mycket trafik. Hade inte jag jobbat skulle de andra ha kört transporten med Silver i....

Jag klarade mig undan med blotta förskräckelsen, och alla tankar om vad som kunde hänt. Det enda som hände nu var att jag var hemma vid tolvtiden istället för vid 22-tiden. Pappa och Nisse kom och hämtade mig, och vi lyckades dessutom få bort bilen till verkstaden. Det kändes bättre att lämna den stående där, än att lämna den på McDonalds parkering.

Idag var det lite nervöst att köra bil igen. Min storasyster är snäll och lånar ut sin bil till oss, så jag åkte och hämtade den. Vägen hem från min syster börjar med en nerförsbacke, och då sög det till lite i magen på mig. Jag körde väldigt försiktigt nerför måste jag erkänna...

På eftermiddagen idag kom en kollega och hälsade på mig i stallet. Hon fick låna Silver och så red vi en sväng med alla tre hästarna (jag-Dimma och mamma-Dynur). Det var trevligt, men varmt.


Änglavakt

Igår tror jag minsann att jag hade änglavakt.

Bromsen slutade ta på bilen när jag åkte hem från jobbet, men både jag och bilen är hela.
Jag blev mest skakis, och speciellt när jag tänkte på vad som hade kunnat hända!

Det var ändå otroligt läskigt att trycka bromsen i botten utan att bilen reagerade!

Soleksem

Jag tycker inte alltid att en soliga och varm dag är en härlig dag med fint väder...


Efter en dag på agilitytävling kan man vara så här fin, även att man har haft skjorta på sig större delen av dagen:


Del av framsidan:Del av högerarmen:
Del av vänsterarmen:

 

Det är inte så skönt....Lite bilder från gårdagens agilitytävling

Här kommer lite bilder från gårdagens agilitytävling. Tiger uppförde sig fint, och var duktig.


Fokus innan start, fast mammagrisen Tiger tittar efter mamma:


Hoppa Tiger!

 
Tiger vet att man ska gå slalom mellan pinnarna.

 

 

-Du sa ju långhopp, Sanna!
Om man landar, svänger och voffar samtidigt så kan det se ut så här:
Varför ska man bedöma avstånd innan hindren, när man tar sig över ändå?


Dimmabilder

Här kommer de utlovade bilderna på Dimma ifrån gårdagens träning. Det var ingen bild som var jättebra, men några som var okej, och schabraket syns på de flesta bilderna ;).

Det är också så att jag kommer att publicera de första bilderna på Dimma i tölt i detta blogginlägget.


TRAV


(Jag vet att bilden är dålig, men jag gillar Dimmas trav på den här bilden)


PROBLEM
(Att matte ska vara så elak och säga åt Dimma att tölta i form på volt. Då vet hon ju inte hur hon ska sätta sina ben)


TÖLT
Träning

Ikväll har jag och Dimma varit och tränat för Anna Andersson, och jag är riktigt nöjd med min lilla häst!

Till en början var ridfröken väldigt sträng mot ryttaren och talade om att hon allt får ta och sitta ordentligt. Sen var ridfröken och ryttaren stränga mot hästen, och sa att hon var tvungen att slappna av, och tölta på volt och vara ordentligt böjd i nacken. Lilla hästen hade ingen lust med det sa hon, och började med att studsa och sura. När hon väl gav efter gick det jättebra och vi ska nu jobba vidare på det sättet i tölt.

Som avslutning red vi lite på ovalen, och då hade lilla hästfröken jättehärlig trav och galopp.

Idag fick Dimma inviga sitt nya schabrak, det bruna med en turkos rand, och matte hade matchat med en turkos tröja. Det kan faktiskt tänkas att det finns lite bilder från träningen, men det kommer tidigast upp på bloggen imorgon kväll.

Imorgon ska jag nämligen iväg och tävla agility med Tiger.....

Saknas....

Det är ju bara tre hästar i hagen just nu och det känns ganska konstigt. Det saknas en liten röd Fíatjej.

Jag längtade efter henne förut idag, men jag vet ju att hon har det bra på Götarsvik, hos Tess och Kynnir.
Åh vad jag hoppas att allt går bra nu, så att hon får ett litet föl nästa år!

Dum sol och hjälpsam lillasyster

Min syster och hennes sambo har precis köpt en sommarstuga som har en väldigt stor trädgård, så idag var vi snälla och hjälpte dem att sätta upp staket. Jag hade inte tänkt följa med, men bestämde mig för att göra det ändå.

Efter att ha inhandlat material i stan begav vi oss ut till sommarstället. På vägen dit passerade vi en ridsportbutik, så efter att ha lämnat av Nisse och hästtransporten med material i, så åkte jag och mamma dit och tittade. Jag handlade ett par saker också: ett schabrak från eskadron och ett par ridbyxir som mamma ska få i födelsedagspresent ( i slutet av juli).

Jag letar efter ett schabrak som är turkost, men har inte hittat något. Det jag köpte idag var brunt med en turkos rand, så det var det närmaste jag har kommit. Någon som vet var man kan hitta ett turkost dressyrschabrak (kanske inte allt för dyrt) ?

Efter besöket i butiken åkte vi tillbaka och hjälpte till med staketet. Först skruvade jag ur de isolatorer som satt kvar i stolparna, sedan vi hade dem i hagarna hemma. Därefter spikade jag i de märlor som håller nätstaketet på plats.
Med gemensamma krafter lyckades vi få upp allt staket som var inhandlat (det fanns en rulle nät för lite på affären).

Den stora baksidan med dagen är det faktum att jag har fått tillbaka min soleksem. De senaste åren har jag klarat solen riktigt bra, men efter tio minuter idag så hade jag eksem. De här eksemen är annorlunda mot hur det var förr. Nu får jag stora röda, upphöjda fläckar, liksom blåsor. Inte trevligt!
När det började titta fram eksem på ena armen och i urringningen tog jag på mig en långärmad tröja, men det dök ändå upp eksem på den andra armen också.

Dumma, dumma, dumma sol!
Men, men, jag har i alla fall varit en hjälpsam lillasyster...

Något väldans roligt - del 4

Då var det dags för något väldans roligt del 4, och jag har sparat det bästa till sist.

JAG HAR BLIVIT FASTER!!!!

I onsdags föddes hon, min lilla brorsdotter, Astrid. Jag har precis sett en bild på henne, och hon är så fin!


Något väldans roligt - del 3

Vi har fått rapporter om Fíahästen från Tess. Från början trodde vi nästan att det var något som inte riktigt stod rätt till med Fía. Hon verkade vara på väg in i brunst, men var inte alls intresserad av Kynnir. När hon hade varit där i en vecka började vi undra om det var något som inte stod rätt till, så Tess tog kontakt med veterinären. De kom fram till att de skulle avvakta en vecka och att veterinären skulle kolla henne sen om hon fortfarande inte var intresserad.

Några timmar efter att vi läst det mailet från Tess så ringer hon och är jätteglad.

Fía är nu betäckt!

Det här var i måndags, och hon är i alla fall betäckt en gång till efteråt. Nu hoppas vi verkligen att det blir ett litet föl.

Något väldans roligt - del 2

Jag klarade av tentan på jobbets interna kurs, vilket innebär att jag kommer att få den där "befordran" som jag tidigare skrivit om. Jag får göra mer och kommer att få mer ansvar.

Jag trodde inte att jag hade klarat tentan när jag skrev den efter jobbet i lördags. Jag trodde verkligen att jag hade misslyckats med den. Jag var så trött i huvudet i lördags, mitt i allt tentapluggandet.

Men igår kom beskedet, och:

Tentan var godkänd!

Något väldans roligt - del 1

Då var det dags att börja dela med mig av det roliga som hänt i mitt liv de senaste dagarna. Jag delar upp det i olika delar, så får jag glädjas åt era kommentarer flera gånger.
Vi börjar med det som kanske hör till det minst roliga av allt det roliga, nämligen:

Den förra tentan jag skrev, farmakoterapi vid endokrina sjukdomar, har jag inte bara klarat utan fått VG (högsta betyg) på, precis som de andra tentorna jag skrivit det här året.

Nu väntar jag bara på resultatet från tisdagens tentor, men jag har faktiskt en bra känsla.

Sommarlov

Ja, jag vet, jag har bloggat dåligt den senaste tiden. Jag har inte ens varit inne och läst i andra bloggar.

Jag jobbade förra helgen, och nu har jag varit i Kalmar några dagar. Men nu är jag hemma, och nu ska det bli bättring. Förhoppningsvis :P.

Nu har jag sommarlov!!!
Sista tentorna för terminen skrevs igår, och nu ska jag bara invänta resultat på dem.

Sen har det också hänt lite roliga saker..... mer uppdatering senare!

RSS 2.0