Magkänsla - tandläkarbesök

Jag fick en bekräftelse idag att man ska tro på sin magkänsla. Man ska också lyssna på sina djur och försöka förstå vad de säger.

Den senaste veckan har jag upplevt att något inte varit som det ska med Dimma. I helgen blev jag helt övertygad om att hon hade något knas i munnen. Igår (måndag) ringdes ett samtal till Djurtandvårdskliniken i Söderköping, och turen var på Dimmas sida, för de hade ett återbud så att hon kunde få en tid redan idag. Vi skulle dessutom ändå åka dit idag, eftersom hunden skulle göra ett tandläkarbesök.

Egentligen var det några timmar mellan Dimmas och Tigers tider, men de lyckades pussla så att de hann med båda djuren efter varandra.

Hur var det nu i munnen på henne då?Jo, mycket riktigt var det något som inte riktigt stod rätt till med Dimma. Sedan tidigare vet jag ju att hon har tendens till underbett, och därmed brukar ha lite underbettsslitning, och så även idag, men det fanns också en tand som var något överrörlig och så hade hon en liten foderinpackning.

Enligt dem var det inte så farligt, men tydligen tillräckligt mycket för att påverka Dimma. De sa att en häst skulle kunna fungera jättebra med de problemen, men Dimma verkar vara väldigt känslig och har ju faktiskt sagt till.
Det var inget jätteallvarligt idag, men det hade kunnat bli mycket värre om det inte åtgärdats i tid.

Min magkänsla var ju att Dimma visade att det var något som inte stod rätt till, och så var det ju faktiskt. Jag tror också att det visar att vi känner varandra ganska bra, Dimma och jag, eftersom jag direkt kände att det inte var som det skulle, trots att hon egentligen inte visat speciellt mycket.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Bra gjort av dig att lyssna på magkänslan!

2012-06-27 @ 17:58:48
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Mikaela

Vilken tur att du kollade:)Sv: Ja det blir ju gärna så för ridskor är inte så sköna att gå i tyvärr:(

Det är en vane sak det där med att använda olika skor. Nu sitter ju jag mycket på jobbet så då kan jag ju springa runt i högklackat och så.

2012-06-30 @ 12:54:08
URL: http://svippostina.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Sv: Där är du ju! Jag kikar in här också och har saknat dig. Hur går det med fölis och jobb?

Vad roligt du måste uppdatera hur det gick. Jättelustigt han jag rider pass på köpte vi som klockren 4 gångare. Sen gick det något år och han la sig i en hejdundrande pass när vår tränare red. Alla blev jättepaffa:)

2012-09-06 @ 22:19:52
URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Filippa

Vi ska skapa en topplista för islandshästbloggar baserat på statisitk mm. ALLA med islandshästblogg går in och skriver sin mailadress i detta inlägg. Hade hjälpt oss i jakten på att samla ALLA islandshästbloggar oerhört mycket! http://tennisryttarna.blogg.se/2012/november/sveriges-storsta-islandshastblogg.html#comment

Just din blogg är viktig, tack på förhand!

(om du redan fått denna kommentar eller redan har skrivit in din mailadress kan du borste från denna kommentar)

/Malin och Filippa - tennisryttarna.blogg.se

2012-11-14 @ 20:57:53
URL: http://tennisryttarna.blogg.se
Postat av: Sanna - Islandshästblogg

Himla fin blogg och god jul på dig! :)

2012-12-25 @ 01:13:27
URL: http://tautas.blogg.se
Postat av: svea-karin

vilken tur att du kollade :)

2013-09-12 @ 20:07:15
URL: http://karinmattson.blogg.se/
Postat av: malin

man ska alltid lite på din magkänsla :)

2013-09-28 @ 20:16:56
URL: http://malinsjolander.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0