Något bättre!

Jag vet nog något som är betydligt bättre än pastasås på att vara antidepressivt:
HÄSTAR!!!!

Klantig!!

Tankspridda, klantiga Sanna insåg igår att hon hade glömt att anmäla till tentorna hon hade tänkt skriva på tisdag, och att anmälningstiden hade gått ut. Då var hon inte speciellt glad.

Men nu har det löst sig. Jag har mailat och lyckats anmäla mig ändå, så att jag kommer att skriva mina tentor som jag hade planerat. Frågan är bara hur det kommer att gå.

Idag vaknade jag och kunde nästan inte röra på mitt huvud. Jag har lyckats få någon typ av nackspärr, och är nästan illamående av det.


Overload?

Hmm, jag kan inte riktigt tänka och prata längre. Det är nog lite overload i huvudet, för det blir ganska konstiga meningar ibland.

Häromdagen skulle jag säga hjärnsläpp, men det blev väteblock.

Idag skulle jag funderade jag på vilken koktid det var på pastan, men då blev det verkningsmekanism.

När jag skulle säga pastasås, blev det antidepressiva istället.


Undrar om jag är lite (MYCKET) skolstörd just nu....

Dagens sysselsättning

Det här är vad jag ska roa mig med idag:Det mesta av materialet i kursen Farmakoterapi vid sjukdomar i perifera och centrala nervsystemet inklusive ögon och rörelseorgan.

 

Förutom det ska jag också jobba med Dimma. Idag tror jag att det blir tömkörning.

 


Tävlingsanmälan

Nu är Tiger och jag anmälda till en agilitytävling till. Den här gången är det en liten inofficiell tävling, men det blir nog jättebra. Tiger är ju egentligen fortfarande väldigt orutinerad, men det är lätt att glömma när han är så duktig.

Den 6 juni går tävlingen av stapeln.

Pizzatime!

Jag är mätt!

En av pizzeriorna här där jag bor har fått nya ägare. De skickade ut en lapp om det häromdagen, och de hade riktigt bra priser, så vi bestämde oss för att testa.  Givetvis var jag först tvungen att fråga om jag tålde pizzadegen, eftersom det förekommer att det är mjölk i. Redan här visade det sig att de nya ägarna var bättre än de gamla. Pizzorna var nämligen mjölkfria, vilket de inte varit tidigare.

I vanliga fall brukar jag äta pizza med tomatsås, bacon, ananas, skinka och köttfärssås (lite olika kombinationer av de sakerna), men idag slog jag på stor och testade något nytt. Det blev en pizza med tomatsås, bacon, sparris, oxfilé, färsk tomat och bearnaisesås.

Man skulle nog kunna säga att min familj är lite knasig. Vår semester för några år sedan döptes till "pizza-tour", och varje dag så åt vi en pizza, från den staden vi befann oss i då. Pizzorna skulle ju givetvis också betygsättas.

Vantar

Här kommer den utlovade bilden på mina nya vantar, som jag köpte i Norrköping i fredags.Hon är inte fux, hon är rödblack!

Jag tycker väldigt mycket om mina röda tjejer. Dessutom gillar jag deras färg.

Det har hänt vid flertalet gånger att folk, speciellt sådana som inte håller på med islandshästar, säger att de är fuxar. Då måste jag alltid tala om för dem hur de är.

 

Mina röda tjejer är inte fuxar, utan de har den fina färgen rödblack.

 

Här under följer lite bilder, främst på Fía, som visar vad som är karakteristiskt hos en rödblack.

 

Att en häst är rödblack ser man bland annat på ålen (som ska gå hela vägen ut i svansen).
På den här bilden ser man också hennes tvåfärgade svans, som är mörkare i mitten:

 


På zebraränderna, här på framben:

och här på bakben:

Fía har också zebraränder vid manken, men det har jag inget kort på, så istället tittar vi på hennes öra som är ljust inuti:

 

 

Blackfärgen bleker kroppen, men ofta är ansiktet något mörkare på dem, vilket kan ses på den här bilden på Dimma (som har mörkare pälsstrån i ansiktet) :


Fías mamma är fux, men hennes pappa är rödblack. Eftersom Dimma har samma pappa som Fía är ju även hennes pappa rödblack, men jag tror att hennes mamma är silverbrun. Jag måste säga att jag gillar att båda mina tjejer blev rödblacka. Det är ju faktiskt en ganska häftig färg! Jag älskar att zebraränderna är så tydliga på Fía. Jag brukar kalla henne för min röda zebra.

Agilityträning

Vilken duktig liten Tiger vi har!


Jag och Tiger, 24/5 2011

Ikväll var vi som sagt iväg och körde lite agility. Det var "månadens mästare" på klubben, ett litet evenemang som de skapat för att det ska hända någonting. Folk från klubben samlas och skojtävlar litegrand. Vi satte upp en bana och så hade vi två försök var.

Tiger var jätteduktig! Jag däremot kände mig lite ringrostig, men det blir ju lätt så när man inte håller igång och tränar.

Första varvet vi körde fick vi en vägran. Vi missade ett hinder. Tiger såg det inte, så jag var antagligen inte tillräckligt tydlig. Andra varvet blev det en rivning och sen en vägran, men den var helt mitt fel. Han skulle svänga efter ett hinder, men jag började svänga honom innan hindret, så han kom av sig, och var faktiskt jätteduktig och sprang förbi det. Det var ju faktiskt det jag sa till honom, så det var lite klantigt av mig.

 


Ikväll...

Jag borde egentligen ägna varje  minut åt att plugga inför tentan jag har nästa vecka, men min hjärna verkar ha tagit sommarlov lite för tidigt och vill inte riktigt förstå saker och ting lika bra som den brukar.

Ikväll anordnas "månadens mästare" i agility på hundklubben, så jag packar in mig och Tiger i bilen och åker dit. Hoppas att vi klarar oss undan allt för dåligt väder.

Blåser

Här blåser det ordentligt idag.

Jag tänkte åka ut till stallet och rida en sväng på Dimma. Hoppas att vi klarar oss utan att blåsa bort.
Om det är någon som befinner sig på slätten här i närheten och ser något rött virvla förbi, så kan det vara vi. ;)Ett annorlunda sätt att bli väckt på

Idag blev jag väckt på ett annorlunda sätt. Jag hörde väckarklockan, men sen helt plötsligt smällde det till i huvudet på mig. Då hade min sänglampa ramlat ned från sin plats, och landat rakt på mitt huvud. Glödlampan gick sönder, den delade på sig så att sockeln sitter kvar i lampfoten, men glasgloben hängde bredvid. Enda anledningen till att den inte ramlade bort var att den hängde i den ena glödtråden.

Som sagt, ett lite annorlunda sätt att bli väckt på.

Blir man ett ljushuvud när man får en lampa i huvudet? ;)

Mer bilder på Kynnir och Fía har åkt dit nu

Nu har vi skjutsat Fía till Kynnir. Han verkade ganska intresserad av henne, men hon var inte helt säker på om hon var intresserad av honom. Han var ju lite intressant, men lite tveksam var hon. Jag tror nog att hon ändrar sig på någon/ett par dagar.

Här kommer lite mer bilder på Kynnir. De här bilderna tog jag i fredags då Kynnir och Tess var och tävlade i Norrköping.


Kynnir är tydligen en riktig gentleman, och tar väl hand om sina ston. Det märkte vi när Fía träffade honom i höstas. Han var väldigt rar mot henne då. Det känns väldigt bra att hon är hos honom nu, ju mer jag tänker på det ju nöjdare blir jag med kombinationen Fía-Kynnir. Det känns som att det kan bli ett supertrevligt föl!

Dimmas nya grimma

Jag har inhandlat lite nya saker.

I fredags på tävlingen i Norrköping köpte jag ett par jättefina handstickade vantar gjorda av isländsk ull. I själva mönstret i vantarna är det stickat en töltande häst.

Igår fick Dimma en ny lädergrimma, eftersom hon inte fått någon egen. Hon och Fía har delat på en lädergrimma som jag köpte till min förrförra häst för ganska många år sedan. Dimmas nya är köpt från Kulltorps islands- och ponnybod och är av märket Fákur, som främst är inriktat på islandshästar.
Dimmas grimma är svart och har strass i de isländska färgerna. När vi provade den på henne, så var den helt perfekt och jag var tvungen att köpa den till henne.
Jag har också köpt en ny mobiltelefon, eftersom jag just nu lånar min storasysters gamla telefon, då min bara började stänga av sig hela tiden. Jag tror faktiskt att det är den första mobiltelefonen som jag har köpt själv, eftersom jag förut lånat eller tagit över telefoner som någon annan i familjen tröttnat på.

Huvudvärk

Det här har varit en väldigt skum helg.

I fredags åkte jag och mamma till Norrköping för att titta när Kynnir och Tess (och Efni) tävlade på Dyggurs nationella tävling. När Kynnir hade tävlat fick jag äran att gå omkring med honom på tävlingsplatsen. Vilken otroligt snäll hingst han är!


Jag och Kynnir

Under tiden vi var i Norrköping fick jag en vidrig huvudvärk, som främst satte sig på ena sidan. Jag hade inte full kontroll på mitt ena öga, det var som att jag inte kunde öppna det ordentligt för att det bara trycktes ned igen. Om jag rörde på mig blev huvudvärken sämre. Jag har aldrig varit med om den sortens huvudvärk tidigare.

Jag och Tiger skulle ha tävlat agility på lördagen, men på grund av hur jag mådde så var inte det genomförbart, och en kompis till oss tävlade honom istället (med bra resultat, bland annat en tredjeplats!). Men hur retligt är det inte att man ska må dåligt när det är något man sett fram emot att göra länge, och förmodligen den enda agilitytävlingen jag hade tid att vara med på, eftersom jag jobbar ganska mycket helger i sommar. Men mitt huvud hade verkligen inte klarat det i lördags.

I går morse var huvudvärken helt borta, den bara kom plötsligt, var vidrig och försvann plötsligt.

 


(H)underbar!

MIN (P)ÄLSKLING ÄR (H)UNDERBAR!!!!


Tömkörning

Min lilla skrutta fick bli tömkörd idag.

Precis innan hon fick semester blev hon tömkörd två gånger. Första gången tömkörde min snälla mamma henne när jag var på jobbet, och jag fick sedan rapport om att Dimma var väldigt RÖD och inte alls ville göra som mamma ville. Andra gången tömkörde jag, och då var lilla fröken lite mer med på noterna.

Idag var hon jätteduktig! Några gånger missförstod vi varandra, men i övrigt skötte hon sig fint. Det är kul att stå bredvid och se hur hästen jobbar. Hon börjar få riktigt fina muskler nu.

Efter en stunds arbete kopplade jag om linan på insidan, så att det blev inspänningseffekt på den. Jag tror dock inte att jag ska göra det på henne någon mer gång, eftersom hon blir lite för kort då. Hon jobbar i en så pass bra form ändå, så jag tror att det bara är dumt att spänna in henne.

Jag vet inte om tömkörning är rätt ord, en del kallar det ju för dubbellongering, för det blir ju någon form av longering med två linor vilket gör att man får mer kontroll över hästen.

Dimmas utveckling i bilder

Här följer en bildserie med Dimmas utveckling.

Provridning av Dimma i februari 2010. Här är hon inte ens riden i 8 veckor:

Dimma har kommit hem till oss, 7 mars 2010:

Om jag minns rätt så är det här en av de första skogsturerna för Dimma hemma hos oss:
Så uppblåst man ser ut i säkerhetsväst...
Här följer tre bilder på Dimma. De är tagna 16/9 2010:

Fortsättning följer, med två bilder från den 14/12 2010:Dimma den 26 februari 2011, med en annan sadel än tidigare:
Och de senaste bilderna jag har på Dimma, från när vi var på Stenholmen och red lektion nu i våras. Det måste ha varit i mars, eftersom det var ganska snart innan hennes vila:
Kynnir frá Feti

På måndag är det äntligen dags för Fía att åka till snyggingen Kynnir frá Feti.Kynnir förra sommaren, bild från www.tessishastar.se

Kynnir är femgångare, född 2004.
Han är bedömd till 8,18 (exteriört: 8,28 ridegenskaper: 8,12) och har BLUP:119.
Han är e. Gustur frá Hóli och u. Kynning frá Feti.
(info från www.tessishastar.se)


Kynnir och Fia, september 2010

Kynnir ägs av Björktorps islandshästar, Kristina och Gunnar Jaxell.
Kynnir har också en egen hemsida, www.kynnir.se

Fötterna är ena riktiga skvallerbyttor!

När jag var i Kalmar förra veckan så provade jag något jag aldrig gjort tidigare. Jag var på zonterapi.

Så fascinerande det var, och vilka skvallerbyttor fötterna är. Olika punkter på fötterna gjorde olika ont, och skvallrade om vilka ställen i resten av kroppen som gjorde ont. Jättehäftigt tycker jag! Det stämde ju verkligen med de delar av kroppen som jag vet att jag har ont eller har spänningar i, som till exempel skulderblad och nacke.


Jobbkläder...

Igårkväll åkte vi och handlade på Ica Maxi, och jag passade på att gå förbi jobbet. Jag har inte varit där på ett par veckor nu, och det dröjer en helg till innan jag ska jobba igen.

Vi har beställt nya jobbkläder, och dessa hade kommit så jag provade mina nya tröjor. Tyvärr passade de inte, så jag får skicka tillbaka dem och beställa i en annan storlek. Tyvärr tyckte jag inte om dem heller. Konstig kvalitet. Trikåtyg som kändes som det inte kommer att hålla många tvättar, och som man känner sig som en stoppad korv i, även när de var för stora. Usch! Tacka vet jag de tröjorna vi har nu, som faktiskt har varit riktigt hållbara och helt okej att ha på sig.

Igår skrev jag också på nya kontrakt för jobbet. Ett för förlängning av tjänsten fram till den 19 juni, och ett från den 20 juni där jag har ny befattning och ny lön! Väldigt roligt, men väldigt nervöst, för det innebär att jag får mycket mer ansvar....

Besök hos hästtandläkaren

Idag har vi varit hos hästtandläkaren med Fia och Silver.

Silver, som aldrig varit där förut, blev kollad först, och det började med att vi blev upplysta om att han inte är rastypisk. Mamma och jag gissade genast på att han inte hade underbett, och så var det ju. Istället har han till och med ett litet överbett.

Fia har varit där förut, så vi visste ungefär vad vi hade att förvänta oss i hennes mun. Till skillnad från Silver så är hon rastypisk och har ett litet underbett.

Sannan börjar bli (lite) skadad av sin utbildning och var tvungen att fråga om de läkemedel de använder. Eftersom jag läser en kurs som handlar om läkemedel som används i nervsystemet tyckte jag att det var spännande att höra vad man använder för sederande medel till hästarna, och bestämde mig för att kolla upp dem i fass.

På vägen hem stannade vi till på veterinärkliniken för att vaccinera Fía och där såg jag att de hade en plansch med reklam för ett nytt läkemedel till hästar, och bestämde mig för att även detta ska kollas upp i fass.

Som sagt, lite skadad är jag nog....

En tandläkarvecka

Början av den här veckan innehåller ganska många tandläkarbesök.

Idag har jag varit hos tandläkaren, imorgon ska vi åka till hästtandläkaren med Fía och Silver och på onsdag ska jag till tandläkaren igen. Dessutom ska även Nisse, mammas man, till tandläkaren imorgon.

Mina tandläkarbesök den här veckan är ganska "snälla". Jag har tidigare haft tandställning (den togs bort i april förra året) och sedan dess har jag haft en grej att bita på för att på något sätt träna upp bettet. Nu ska jag istället få en plastskena att ha på natten, så idag har de bara gjort avtryck. När jag gick därifrån kändes det som att hela munnen var fylld med blå lera. Mumsigt värre, eller inte.

Jag hade tur och kunde låna en bil idag, så jag kunde köra till tåget. Annars hade jag fått vänta i flera timmar på en buss hem.

Det är en väldigt mulen dag här idag, men jag lyckades klara mig från regnskurarna när jag gick mellan tandläkaren och tåget. Däremot blev Turbo och jag lite blöta förut när vi var ute.

Resten av dagen kommer antagligen att bestå av pluggande. Det är i alla fall vad jag borde göra.

Just another Sunday, with rain...

Har ridit min fina Dimma idag igen.

Idag var vi ute och red tillsammans allihopa. Jag och Dimma, Mamma och Dynur och Nisse och Silver. Det gick jättebra och så roligt att kunna rida tillsammans alla tre.
Till en början var Dimma jättesur över att behöva gå med Silver, men när vi väl kom igång och hon fick börja jobba så brydde hon sig inte om att han var med.

Vi har provat lite på alla fyra gångarterna idag, och det känns riktigt bra, och jag bara längtar efter att sätta igång och jobba med henne på riktigt igen. Snart är det ju faktiskt lov från skolan, och visst ska jag jobba, men jag kommer ju inte att ha lika mycket att göra efter jobbet. Man kan alltid plugga mer, men jobbet kan man försöka släppa när man kommer hem. Dessutom har jag ett par lediga veckor innan jag börjar jobba fullt ut.

Precis när vi hade ridit färdigt och gick in i stallet så började det regna och snart stod regnet som spön i backen. Vi hade visst tur med vädret!

Jag funderade på om jag skulle cykla en sväng ikväll, men jag kände mig faktiskt inte så motiverad så att jag vill ge mig ut i regnet. Det får bli en cykeltur en annan dag istället. Det var ingen Sunday, det var en Rainday.

VM i plöjning

Här i närheten har det varit ett lite speciellt evenemang de senaste dagarna, nämligen VM i plöjning.Jag begav mig dit en liten stund igår förmiddag för att titta, och såg litegrand av NM i hästplöjning, fina veterantraktorer och traktorrace. I själva VM:et var det deltagare från 29 länder, bland annat Australien, Nya Zeeland, Kenya för att nämna några som reste långt för att ta sig hit.

Äntligen!!!!

Idag har jag ridit min fina Dimma igen! Semestern är nu äntligen slut, och jag bara längtar till nästa gång jag får rida henne igen.

Jag tycker allt om min lilla hjärtmask (se här för förklaring)!Bild från träning på Stenholmen tidigare i våras

Kalmar

Jag var inte hemma speciellt länge innan jag åkte vidare igen, men den här gången söderut.

Nu befinner jag mig i Kalmar tillsammans med min syster Tilda och hennes hund Turtle. Vi åkte ned hit igår. Min snälla mor skjutsade mig till stan och så körde jag därifrån till Kalmar.Turtle kör bil, 8 april 2011

Imorgon har jag tenta och jag är lite nervös för den, och hade gärna kunnat lite mer av det som ingår än vad det känns som att jag kan. Men, men, det är som det är, och det är bara att göra det bästa av situationen.

Nu ska jag plugga vidare.

Hmm, min blogg har visst varit väldigt tråkig den senaste tiden, men det ska bli bättre.
Dimma har fått skor idag, och så fort jag kommer hem igen så ska hon sättas igång. Jippie!!!

Kursdag i Uppsala

Det här har varit en riktigt intensiv dag, med egenvårdskurs mellan 8 och 17. På den tiden har vi försökt ta upp så mycket som vi bara har hunnit med, så när jag gick därifrån kände jag att huvudet var riktigt fullt med information. Men det är verkligen så att ju mer man lär sig, ju mer inser man att det finns mycket kvar att lära sig!

Imorgon är det dags för mig att åka hem igen, men jag kommer inte att vara hemma speciellt längre, för på måndag kommer jag att styra kosan mot Kalmar, tillsammans med min ena storasyster. På onsdag ska jag skriva tenta, vilket jag är ganska orolig för nu...Ett orosmoment under resan

Idag har jag åkt tåg. Min tågresa hit involverade ett byte, något som alltid gör mig lite nervös, eftersom man inte vet hur tågen går. I det här fallet hade jag 20 minuter på mig att byta.

Mitt första tåg, X2000, var 15 minuter försenat, vilket gav mig fem minuter att hitta det andra tåget. Jag tänkte att det var lugnt eftersom de brukar ha ganska bra koll på att folk ska med andra tåg och dels informera andra tåg, och dels tala om från vilket spår nästa tåg går.

Problemet var bara att det var lite dåligt ljud i högtalaren, och när de ropade ut från vilket spår nästa tåg gick, så hade folk börjat prata, klä på sig, ta sina väskor, osv. så jag hörde inte vad de sa i högtalaren. Alltså hade jag ingen aning om vilket spår jag skulle gå till, och jag hade bara fem minuter på mig. På Stockholm Central!

Nu löste det sig, jag hann med mitt tåg, och kom fram till Uppsala... Men lite orolig var jag...

Sanna på vift

Väskan är förhoppningsvis färdigpackad och om ett par timmar kommer jag att sitta på tåget mot Uppsala. Jag kom fram till att det kanske är 13 år sedan jag var där sist, så det är ju ett tag sedan.

Imorgon ska jag gå på utbildning inför sommarjobbet, och det är den som är själva anledningen till att jag ska åka. Men jag ska också passa på att träffa lite släkt. Nisses bror med familj bor där, och jag har inte träffat dem på kanske 1,5 år, så det ska jag passa på att göra när jag ändå åker.

Av den här anledningen kommer jag nog vara ganska inaktiv vid datorn i helgen, både med att skriva i min blogg och att läsa andras.

Älskade Fiahäst!

Åh, älskade Fiahäst, du är helt underbar!

Så rolig, så cool, så Fiantastisk, helt enkelt!
Snälla du, ge oss ett föl som är lika underbar som du är!

Idag har jag ridit Fia, kanske för sista gången på ett tag. Nästa vecka kommer förmodligen hovslagaren och tar av henne skorna. Jag åker till Uppsala imorgon, och efter det till Kalmar, så jag hinner inte rida henne igen innan det. Sen, om några veckor, så åker hon till Kynnir och sen börjar den långa vänteperioden....

Finurlig Natur

Så finurligt naturen är gjord. Så här på våren är det dags för fåglarna att göra iordning sina bon, och då passar det så bra att hästarna fäller så att de kan ta hästpälsen och göra det mysigt med.

Imorse när jag var ute i stallet och fodrade så var det ett helt gäng med fåglar som plockade upp päls från marken där vi brukar stå och borsta hästarna. Dessutom satt det två fåglar på Dynur och plockade päls direkt på honom.

Naturen är verkligen finurlig!

Just another day

Den här dagen har jag ägnat åt förberedelser till lördagens kurs.

Jag har nu läst 47 av ca 57 texter som ska läsas innan kursen på lördag, så jag känner att jag ligger bra till med det. Sen gäller det bara att all kunskap sitter kvar i huvudet i sommar, och längre fram än så. Kanske resten av livet. Jag inser ändå att jag faktiskt har lärt mig väldigt mycket i skolan, men inser samtidigt att jag har väldigt mycket kvar att lära. Jag tror dessutom inte att man kan lära sig allt genom att läsa, utan mycket handlar om att komma ut i verkligheten och få erfarenhet. Jag tror verkligen det.

En stund på eftermiddagen började jag känna mig lite seg, och fick läsa om textstycken flera gånger för att förstå vad det stod. Sen somnade jag visst till, för jag vaknade efter typ 10 minuter och förstod inte alls vad jag höll på med. Men efter det var jag mer medveten om vad jag läste och kände mig klarare i huvudet. Man kanske ska ta små sovpauser när man pluggar...

Framåt kvällen åkte jag hem till Åsa, för att rida en sväng i skogen tillsammans med henne och hennes hästar. Jag hade inte med mig någon av våra, utan fick låna en pålla. Ett ganska ungt sto, lite rund om magen och lite dålig kondition, men så får man faktiskt vara när man är ung, tycker jag. Hon uppförde sig i alla fall jättebra, och visade prov på trevliga gångarter. Mycket trevligt!

En rolig föreläsare

En av våra föreläsare är så otroligt rolig. Hon kan säga precis vad som helst och driver ofta med sig själv.
Hon är inte bara rolig, utan är också en kunnig och bra föreläsare!

För ett smakprov på hur det kan låta, titta in i min "klasskompis" Johannas blogg.

SM 2011

Idag har jag anmält att jag vill vara domarsekreterare på SM, så jag hoppas att jag får det.


SM för islandshästar går iår på Sundbyholmsbanan i Eskilstuna, 7-10 juli. Det är tre klubbar, Eidfaxi, Sleipnir och Stormur, som samarbetar om årets SM.Bild från www.icelandichorse.se


Hemsidan för årets SM hittar ni här.

Min helg

Den här helgen har jag jobbat, precis som jag tidigare skrivit att jag skulle göra. Dock blev det inte av att jag träffade min kompis på lördagkvällen, istället åkte jag hem och umgicks med familjen i den nya husvagnen.

Så mysigt att ha ett litet gosedjur, Turbo, men mindre roligt när han vaknade vid halv fem och ville gå ut, och sen tyckte att det var morgon och dags att börja leka.

Igår fyllde Nisse år, så vi åt lite tårta. Han fick ett lila schabrak från eskadron i födelsedagspresent av mig. Dessutom köpte jag en mögelost till honom, och ska jag vara ärlig tror jag att han tyckte bäst om den. Han älskar verkligen mögelost.
Efter jobbet igår skulle jag ha tränat Silver för Åsa, och fått lite hjälp hur jag ska gå vidare med hans töltträning, men den träningen blev tyvärr inställd och uppskjuten. Dock inte så länge, utan hon kom ut till oss idag.

Silver var duktig idag, men lite mer spänd än han har varit de senaste dagarna. Jag fick i alla fall bra tips för hur jag ska fortsätta träna Silvers tölt, så det var väldigt bra!
Mamma och Dynur var så himla duktiga idag! Jag har nog inte sett Dynur så fin någon gång! Mamma har gjort ett jättebra jobb med honom!


På onsdag ska jag åka hem till Åsa och rida ut en sväng med henne. Jag ska få låna en häst av henne. Det ska bli väldigt roligt, faktiskt!


RSS 2.0