Rapport.

Inget föl ännu...

Det känns så otroligt märkligt att gå och vänta på fölet. Spännande, nervöst, overkligt men ändå nära och på riktigt. Det är ju så nära nu, och det kommer ju bara närmare och närmare hela tiden....I fredags fick Dimma åka i sin älskade hästtransport. Vi skulle åka och träna för Åsa Nevander Holmén.
Jag fick börja med att rida lite fritt, för att hon skulle få se hästen. Sedan började hon jobba med oss, eller rättare sagt, med mig. När jag gjorde bättre, blev Dimma bättre.

Det jag framförallt tar med mig från det här ridpasset är följande. Jag fick höra att jag var lite för aktiv i tölten, och då framför allt med höfterna. Jag behövde slappna av och sluta tjata på Dimma med sätet hela tiden. Jag ska inte göra det svårare för mig själv än vad det är.

Åsa fick rida några varv på Dimma, så att jag skulle få se henne. Det var kul för mig att få se Dimma, och jag blev faktiskt förvånad över vad jag såg. Hon är ganska fin, min lilla häst (vilket Åsa också sa till mig).

Jag var riktigt nöjd efter ridpasset, och kände att jag förstod vad det var jag skulle göra. Jag tyckte att Åsa var bra på att säga till när man inte gjorde rätt, men lika bra på att säga till när det blev rätt. Jag rider gärna för henne fler gånger.

Det roliga var att dagen efter när vi var ute i skogen så tänkte jag verkligen på det vi tränat på, och jag tror inte att Dimma har gått så bra som hon gjorde då någon gång tidigare. Det var en jättebra känsla i allting, och hon kändes uppmärksam och fin. Det var som att hon tyckte att när jag slutade tjata på henne hela tiden så kunde hon vara uppmärksammare när jag sade något till henne. Det var en otroligt härlig ridtur!


Kommentarer
Postat av: Karin

Åh vad kul! Jag vill oxå rida för tränare... :P Så häftigt när man kommer på en sån där liten sak som ändå gör så stor skillnad. :)Snart kommer du få vara med om det häftigaste av allt... få sitt eget föl! ;) Förstår att du är spänd och nyfiken!

2012-05-02 @ 09:16:36
URL: http://nupur.blogg.se/
Postat av: Camilla- Äntligen tillbaka i bloggvärlden

Härligt!

2012-05-02 @ 13:06:39
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Caroline

Ååh va spännande! Väntan måste kännas olidlig! Jag håller tummarna för att allt går bra!!

Och hoppas få komma på besök i sommar och se den lilla krabaten;) Njut av den! var den bästa tiden i mitt liv när vår lilla fölis kom=) Kramar

2012-05-02 @ 21:30:34
Postat av: Anonym

Ååh va spännande! Väntan måste kännas olidlig! Jag håller tummarna för att allt går bra!!

Och hoppas få komma på besök i sommar och se den lilla krabaten;) Njut av den! var den bästa tiden i mitt liv när vår lilla fölis kom=) Kramar

2012-05-02 @ 21:32:53
Postat av: Jenny

Visst är det en märklig nervositet att vänta på föl? Jag håller på att bli tokig :pLåter som en riktigt givande lektion, vad kul :)SV: Rósa har också ett riktigt fyllt juver nu, stenhårt är det, men hon är ju bara hälften så rund som Fía :S Antar att det är ett litet föl :p

2012-05-03 @ 21:43:16
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Elin

Hej!Jag skulle bli väldigt glad om du ville kommentera något i detta inlägg som du skulle vilja vinna i en bloggtävling!:http://slowmotionphoto.blogg.se/2012/may/bloggtavlingsintresse.html#commentKram Elin :)

2012-05-04 @ 15:37:15
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/
Postat av: Lilly

SV: I ensamt majestät, kanske man skulle kunna kalla det? Haha! Höhö! Och så lite hehe på det! :)

2012-05-04 @ 23:07:25
URL: http://drillemor.wordpress.com
Postat av: Linda

Men snart så!! :DSv: Ja jag hoppas den går lätt och smidigt, skulle vara så roligt att få köra i sommar

2012-05-05 @ 09:00:51
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Linda

Sv: Hmm jag tror jag skall införa den regeln också!!

2012-05-05 @ 09:45:09
URL: http://mittangsull.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0